L’‘Exposición Premios ADCV 2022’ s’integra en el programa del primer New European Bauhaus Festival 

19 de maig de 2022
CATEGORIA:
ICC
COMPARTEIX:
TW - FB
  • La mostra, que recollirà els millors treballs de disseny de la Comunitat Valenciana dels últims tres anys, es podrà visitar de l’1 de juny al 15 de juliol en el centre d’innovació Las Naves
  • L’exposició forma part del programa oficial del primer festival de la New European Bauhaus, del 9 al 12 de juny, dins dels ‘side events’ organitzats per la comunitat vinculada
  • Els VI Premis ADCV s’entregaran el 25 de maig, en una cerimònia oficial que acollirà el Teatre Principal de València

El millor disseny de la Comunitat Valenciana serà un dels protagonistes de la primera edició de ‘The New European Bauhaus Festival’, que se celebra del 9 al 12 de juny. L’exposició ‘Premis ADCV 2022’ / ‘ADCV Design Awards’ ha sigut inclosa en el programa oficial de l’esdeveniment europeu com un dels ‘side events’ que s’organitzarà per la comunitat vinculada a la New European Bauhaus.

La mostra recollirà els treballs premiats en la VI edició dels Premis de l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV) i romandrà oberta al públic de l’1 de juny al 15 de juliol, en el centre d’innovació Las Naves, entitat coorganitzadora. Amb aquesta exposició, Las Naves ajuda a crear canals de diàleg i col·laboració amb el sector del disseny per a potenciar el desenvolupament de l’estratègia d’innovació Missions València 2030.

L’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana és un dels partner oficials de la New European Bauhaus triats per la Comissió Europea per a actuar “com a organitzacions promotores, gestores de la comunitat, òrgans de difusió i interlocutores clau al llarg de tota la iniciativa”. Els partners van ser seleccionats en un exigent procés, en el qual van haver de justificar la seua experiència i els seus mèrits vinculats als pilars del moviment europeu: sostenibilitat, inclusió, col·laboració i aliances, i qualitat i bellesa en els projectes.

Els treballs guardonats en els Premis ADCV 2022 es donaran a conéixer el 25 de maig, en una gala que reunirà, en el Teatre Principal de València, a professionals del sector, estudis i representants del món cultural, polític i empresarial. Es reconeixeran les millors propostes dels últims tres anys en els àmbits de disseny gràfic, digital, d’espais i de producte.

La convocatòria de 2022 dels Premis ADCV ha batut rècord de candidatures, amb més de 550 dissenys presentats. Aquests treballs han sigut realitzats o difosos entre gener de 2019 i desembre de 2021 per estudis, professionals, estudiants o equips de disseny d’empreses de la Comunitat Valenciana. S’entregaran premis Or i Plata en 27 categories. A ells se suma, en aquesta edició, un nou guardó: el ‘Premi Impacte Positiu’, a projectes que contribueixen, de manera especialment destacable, a la millora de la societat i l’entorn.

Els treballs han sigut valorats per un jurat independent, integrat per dissenyadors i dissenyadores de prestigi i professionals afins al disseny. S’han organitzat en dos grups de treball. El primer, centrat en les categories emmarcades en ‘Disseny Gràfic i Digital’, ha estat integrat per Josep María Mir, director creatiu de Summa, Ena Cardenal de l’Anou, dissenyadora gràfica i directora d’art, i Jessica Travieso, cap de continguts i cofundadora de Awwwards.

El segon, que ha avaluat les candidatures registrades en les categories de ‘Disseny de Producte i d’Espais’, ha estat format per Brigitte Sauvage, dissenyadora industrial i d’interiors, Javier Abio, cofundador i editor de Neo2 Magazine, i María Ruiz, de l’estudi d’interiorisme, dissenye industrial i arquitectura Lagranja Design.

A més, en la cerimònia s’entregaran els guardons honorífics, atorgats per votació oberta a la totalitat de professionals, estudis i empreses integrants de la ADCV. Els Premis Honorífics ADCV 2022 són el dissenyador Paco Bascuñán Rams -a títol pòstum-, en la categoria de ‘Trajectòria Professional’, el Centre del Carme Cultura Contemporània, en la de ‘Entitats’, i l’empresa de mobiliari Actiu, en ‘Innovació’.

Els treballs de disseny premiats, finalistes i els reconeixements honorífics seran, a més, recollits en la web oficial (www.premiosadcv.com) i en una publicació impresa, que es llançarà després de la cerimònia de lliurament dels guardons als premiats.

Premis ADCV 2022

Els Premis de l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana tenen com a objectiu “premiar l’excel·lència del disseny i reconéixer l’impacte positiu econòmic, social, ambiental i cultural que aporta la seua integració en empreses, institucions i projectes”.

Els Premis ADCV 2022 compten amb el suport de la Generalitat Valenciana, Diputació de València, Ajuntament de València, World Design Capital València 2022 i el centre d’innovació Las Naves, i la col·laboració de Cervesa Túria. A més, tenen com a col·lectius i entitats amigues a la Xarxa Espanyola d’Associacions de Disseny (READ); l’Associació de Directors d’Art i Dissenyadors Gràfics (ADG-FAD); el Col·legi de Dissenyadors d’Interior de la Comunitat Valenciana (CDICV); la Associació de Professionals de la Il.lustració Valenciana (APIV); el Col·legi Oficial de Publicitaris i Relacions Públiques de la Comunitat Valenciana; la Associació de Empreses de Comunicació Publicitària de la Comunitat Valenciana (ComunitAD); la Associació de Dissenyadors i Creatius de Castelló, La Exprimidora; València Plaza; DXI Magazine, i DissenyCV.

Tota la informació sobre la convocatòria dels Premis ADCV 2022 es recull en la nova pàgina web oficial, www.premiosadcv.com, plataforma dissenyada per l’estudi Yinsen.

Missions València 2030

El centre d’innovació Las Naves i la Delegació d’Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l’ecosistema d’innovació sense excloure a ningú, perquè les missions d’una ciutat, d’un país o de tota Europa s’aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.

Actualment s’acaba de llançar la Missió Climàtica València 2030, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra i formar part de les 100 ciutats que la Comissió Europea seleccionarà dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».

COMPARTEIX:
TW - FB