L’exposició Museari Queer Art mostra en Las Naves treballs artístics sobre el respecte a la diversitat sexual

14 de juny de 2019
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Forma part del projecte Arteari, que contempla diferents activitats per a reivindicar als col·lectius LGTBIQ+ en la línia de treball inclusiva que promou Las Naves.
  • Es tracta d’una exposició col·lectiva d’artistes que recull l’última temporada d’exposicions individuals presentades en el museu virtual Museari.

El centre d’innovació Las Naves acull “Museari Queer Art: El projecte Arteari en Las Naves”, una mostra col·lectiva d’artistes que recull l’última temporada d’exposicions individuals presentades en el museu virtual Museari. Aquesta iniciativa s’integra en el programa general de Mostra La Ploma, el festival internacional de cinema i cultura per la diversitat sexual, de gènere i familiar que coordina Lambda a València. L’exposició està comissariada per Germán Navarro Espinach.

La inauguració tindrà lloc el dilluns 17 de juny a les 20.00 hores i la mostra estarà oberta al públic fins al 31 d’agost. Participen en Museari Queer Art: Ricard Huerta, Amadeo Valldepérez, Ricardo Cotanda, Cacho Falcón, Ángel Pantoja, Natividad Navalón, Eva Máñez, Pepa Arróniz, Randomagus, Elia Torrecilla, Del LaGrace Volcano, Sebas Martín, Marina Cochet, Juan Sepúlveda, Antonio Santos, Nazario, Graham Bell, Anna Maria Staiano.

Museari (Museu de l’Imaginari), organitzador de l’exposició, és un museu online una institució permanent, sense ànim de lucre, al servei de la societat i oberta al públic, que adquireix, conserva, estudia, exposa i difon el seu patrimoni. Els seus objectius principals són la promoció de l’educació artística i de la història com a instruments fonamentals per a la defensa dels drets humans, amb un especial èmfasi en el respecte a la diversitat sexual i els col·lectius LGTBIQ+.

La quarta edició de Museari Queer Art se celebra per primera vegada en el centre d’innovació Las Naves de l’Ajuntament de València, aprofitant la commemoració del 50 aniversari dels fets de Stonewall Inn que van donar origen al moviment reivindicatiu dels drets LGTBIQ+.

El projecte Arteari en Las Naves

El projecte Arteari (Art i disseny per a entorns educatius lliures d’homofòbia i transfòbia), dins del qual s’engloba l’exposició, forma part de la convocatòria d’ajudes per a accions especials d’investigació del Vicerectorat d’Investigació de la Universitat de València.

S’ha programat una sèrie d’activitats que se celebraran en la mateixa sala de l’exposició en Las Naves. Per exemple, el Seminari Arteari tindrà lloc els dies 27 i 28 de juny i està organitzat pel Grup Creari d’Investigació en Pedagogies Culturals de la Universitat de València, responsable del citat projecte, amb la col·laboració d’AVALEM (Associació Valenciana d’Educadors de Museus). Participaran artistes educadors/as i públic en general.

El divendres 21 de juny, a les 12.00 hores, tindrà lloc una visita comentada per a col·lectius i associacions. I a les 19.30 hi haurà signatura de còmics El Violeta.

A més, el divendres 12 de juliol a partir de les 18h tindrà lloc la conferència “Erreria Xposé”, organitzada per La Erreria (House of Bent) on es presentarà el llibre sobre el seu projecte (r)evolucionari “Ecogénero” amb la participació de Verónica Perales, Transnational Temps i Rafa Tormo i Cuenca. Després hi haurà una xarrada amb l’artista i activista trans Rampova, protagonista de la primera exposició en La Erreria en 2009.

COMPARTEIX:
TW - FB