L’exposició ‘Fotos pel Canvi’ rep la visita de la consellera de Medi Ambient Elena Cebrián

6 de agost de 2018
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • 13 fotògrafs i fotògrafes de prestigi internacional plasmen la seua visió del desafiament que suposa la lluita contra el canvi climàtic. L’exposició estarà fins al 8 de setembre en Las Naves.
  • Més de 250 persones han visitat l’exposició ‘Fotos pel Canvi’ des de la seua inauguració el passat 12 de juliol.

La consellera d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, junt amb Joan Piquer, director general de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental, han visitat aquest matí l’exposició ‘Fotos pel Canvi’ del centre d’innovació Las Naves. La comissària de l’exposició Tania Castro i Andreu Escrivà, tècnic de la Fundació Observatori del Canvi Climàtic, han guiat a la consellera per les imatges de 13 fotògrafs internacionals que denuncien els devastadors efectes del canvi climàtic en tot el planeta.

La consellera ha explicat que aquesta exposició ‘Fotos Pel Canvi’ que denuncia el canvi climàtic “és molt impactant des del punt de vista artístic de la fotografia, està molt bé pensat l’enquadrament i tota la temàtica per a saber tot el que hem de fer com a ciutadans, com a ciutadanes, com a Administració. És una exposició que val la pena venir a visitar-la. A part de la part artística creativa té un contingut molt important, molt necessari, que genera curiositat i que convida a fer-se preguntes”.

Per la seua banda, Joan Piquer, director general de Canvi Climàtic, ha destacat que “l’exposició és molt recomanable perquè aterra els efectes del canvi climàtic i les seues conseqüències, i ens fa reflexionar sobre quines mesures podem prendre i quins aspectes del dia a dia podem modificar nosaltres per a ajudar en la lluita contra el canvi climàtic”.

L’exposició romandrà oberta fins al 8 de setembre
Las Naves, a través de la seua xarxa Connecta Cultura, i la Fundació Observatori del Canvi Climàtic de l’Ajuntament de València, han organitzat aquesta exposició de fotografies, en la qual 13 artistes d’àmbit internacional denuncien el terrible panorama al que l’acció humana ha sotmès al medi ambient.

Noms com els de Gregg Segal, Caroline Power, Kerstin Langenberger, Georgina Goodwin, Patricia de Melo, Mark Gamba, Xaume Olleros, Olmo Calvo, Eloy Alonso, Miguel Lorenzo, Marc C. Olsen, Paulo Oliveira i la pròpia comissària de l’exposició, Tania Castro, són els autors i autores d’aquesta exposició que romandrà en Las Naves fins al pròxim 8 de setembre.

Residus, plàstic, desglaç, incendis…
Per primera vegada a Espanya es presenta el treball del fotògraf nord-americà Gregg Segal, Seven days of garbage (7 dies de brossa) en el qual l’autor ha convidat a diverses persones a no tirar els residus que produïen durant una setmana per a retratar-los amb ells després de set dies. Les imatges ens mostren el gran nombre de residus que produïm cadascun de nosaltres.

S’estima que cada persona genera 478 quilograms de residus a l’any i el seu tractament té greus manques. Aquesta situació, entre altres qüestions, origina importants emissions de gasos d’efecte hivernacle.

Caroline Power posa l’ull sobre el greu problema del plàstic i en les fotos i videos, que es difondran a través de les xarxes socials de Las Naves, ens mostra l’illa de plàstic que s’ha creat en l’illa de Roatán, en el Carib.

El desglaç i les seues conseqüències els veurem reflectits en les imatges de Kerstin Langenberger, Eloy Alonso i Marc C. Olsen.

Els incendis forestals són cada vegada més grans i més devastadors, sent un dels impactes més clars del canvi climàtic advertits per l’ONU. A Espanya, solament l’any passat, es van cremar un total de 174.788 hectàrees, aproximadament un 0,63% del total del territori. Sobre aquest tema observarem amb dolor les imatges de Patricia de Melo, Tania Castro i Miguel Lorenzo.

En l’exposició també es podran veure imatges de l’internacionalment guardonat Olmo Calvo, de Mark Gamba, Paulo Oliveira, Georgina Goodwin i el fotògraf valencià autor de la reconeguda portada del Times durant la Umbrella Revolution a Hong Kong, Xaume Olleros.

Aquesta exposició forma part de la línia oberta recentment en Las Naves, en la qual s’ha engegat un grup de treball amb el sector fotogràfic de la ciutat de València, recolzant així a les indústries creatives culturals des de l’àrea de la innovació.

Imatges de les obres de l’exposició:
https://www.dropbox.com/sh/4wraer212tjw574/aaci7kfmfem2qlo4kx_xze46a?dl=0

COMPARTEIX:
TW - FB