L’exposició fotogràfica que lluita contra el canvi climàtic arriba a l’Espai Rambleta

2 de juliol de 2019
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB

  • Dimecres que ve 3 de juliol a les 20.00 hores s’inaugurarà l’exposició en l’Espai Rambleta (Bulevard Sud amb Carrer Pío IX, s/n) de València.
  • La mala gestió dels residus, els incendis, el desglaç, l’energia, el consum responsable o la pujada de les temperatures són alguns dels temes que tracta l’exposició fotogràfica.
  • Aquesta exposició està emmarcada dins del projecte europeu PlastiCircle que fomenta el reciclatge d’envasos lleugers per a millorar el procés de recollida d’aquests residus en totes les seues fases: transport, classificació i recuperació.

L’exposició ‘Objectius pel Canvi’ naix com a resultat del concurs homònim de fotografia per a denunciar el canvi climàtic, organitzat per València Clima i Energia de València, i estarà exposada en l’Espai Rambleta fins al pròxim 28 de juliol. Una activitat que s’emmarca dins del projecte ReciPlàstic en el qual està immers el barri de Sant Marcel·lí. Gràcies a aquest projecte que fomenta el reciclatge d’envasos lleugers per a millorar el procés de recollida d’aquests residus en totes les seues fases, els veïns i veïnes del barri poden aconseguir eco-punts per reciclar en el contenidor groc i posteriorment canviar-los per regals.

L’origen de l’exposició és un concurs que es va realitzar durant tres mesos a través de les xarxes socials i va tindre un gran èxit ja que van participar centenars de fotografies relacionades amb el medi ambient tractant temes com la mala gestió dels residus, els incendis, el desglaç, l’energia, el consum responsable, la pujada de les temperatures, i aquells paisatges meravellosos que podrien desaparéixer per culpa del canvi climàtic. Tots aqueixos fotògrafs i fotògrafes han sigut els ulls de la fundació València Clima i Energia per a fer visible un problema més que evident en el nostre entorn i en les nostres vides.

La mala gestió dels residus constitueix un dels factors clau de la degradació ambiental i de potenciació del canvi climàtic. Cal destacar que, entre els principals efectes nocius dels abocaments incontrolats estan la contaminació del sòl, aqüífers i aigües superficials, així com l’emissió de gasos d’efecte d’hivernacle.

Espai Rambleta exposarà fins al pròxim 28 de juliol les fotos guanyadores i finalistes de les 3 categories que componien el concurs: Reportatge, Instagram i Reptes. Els guanyadors/as i finalistes de #ObjectiuspelCanvi han sigut Francisco Montesinos, Berta López, Pablo Chacón, Jesús García, Raúl Moreno, Rafa Beladiez, Antonio Pascual, Carlos Villodres, José Luis Peréz, Francisco Javier Domínguez, Jaime Charles Bernís, Beatriz Rivas i Emilio Andrés.

Una activitat de ReciPlàstic

ReciPlàstic és la denominació local del projecte europeu PlastiCircle el pilot del qual es desenvolupa en el barri de Sant Marcel·lí de València. Amb aquest projecte es vol fomentar el reciclatge d’envasos lleugers així com millorar el procés de recollida d’aquests residus en totes les seues fases: transport, classificació i recuperació. Tot això des d’un enfocament d’economia circular per a aconseguir donar-los una segona vida als productes rebutjats.

En el projecte PlastiCircle, que va arrancar al juny de 2017 i finalitza el 31 de maig de 2021, participen 9 estats de la Unió Europea i València participa al costat de les ciutats d’Utrecht (Holanda) i Alba Iulia (Romania).

Consorci europeu

El consorci europeu està integrat per 20 institucions tant públiques com privades d’Espanya, Noruega, Alemanya, Holanda, Regne Unit, Itàlia, Bèlgica, Romania i Eslovènia. Les proves pilot es faran a València, Utrecht (Holanda) i Alba Iulia (Romania).

Els socis espanyols del consorci són: el centre d’innovació Las Naves, ITENE (Institut Tecnològic de l’Embalatge, Transport i Logística), que actua com a coordinador, SAV-LAVEGA (concessionària per a la recollida de residus), INTERVAL (Indústries termoplàstiques valencianes), ECOEMBES i la Fundació KIMbcn (Knowledge Innovation Market Barcelona).

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 730292

COMPARTEIX:
TW - FB