L’exploració emocional de 14 joves creadores protagonitza ‘Brillar’, la nova exposició de Las Naves

16 de desembre de 2020
CATEGORIA:
ICC
COMPARTEIX:
TW - FB
  • La inauguració d’aquesta mostra col·lectiva tindrà lloc demà dijous 17 de desembre a les 19:00h.
  • Les fotografies aborden temes com a educació, autoestima, confiança i independència.
  • Durant mesos s’ha desenvolupat un projecte de cocreació fruit del qual es realitza aquesta exposició.

El centre d’innovació Las Naves de l’Ajuntament inaugura demà dijous 17 de desembre, a les 19.00 hores, l’exposició fotogràfica ‘Brillar’. Es tracta d’una mostra de caràcter col·lectiu que planteja una porga emocional a través de les imatges de 14 joves creadores vinculades al territori valencià.

Origen, educació, autoestima, confiança, independència, èxit i fracàs són alguns dels temes que en ella es posen sobre la paret per a mirar més enllà de mites associats en excés al desenvolupament personal com el talent i l’esforç. Un treball de cocreació dut a terme durant diversos mesos i que es tradueix ara en aquesta mostra.

Carlos Galiana, regidor d’Innovació, ressalta el paper de Las Naves com “un espai de trobada i reflexió des d’on impulsar iniciatives innovadores que facen costat a les nostres creadores i creadors. Ara amb l’exposició ‘Brillar’ reflectim el poder de la imatge com una eina per a informar, denunciar, provocar i emocionar”.

Cris Bartual, Selen Botto, Silvia Castillo, Angie Donet, Gala Font de Mora, Silvia Giménez, Laura Ibáñez, Irene Santiago, Paula Lorenzo, Aina Miguel, Elsa Moreno, Susana Pérez Gibert, Francesc Planes i Elena Sanmartín són les artistes que componen ‘Brillar’. Una mostra coordinada per Jorge Alamar i abrigallada pels textos de Marta Rosmeri i Paula Costa, La terapeuta millennial; el disseny gràfic de Belén Bru i l’assistència tècnica de Mati Martí.

Tindre tot per davant no significa no tindre res darrere. En vint-i-dos anys, o dènou, qualsevol acumula un historial de vivències suficient com per a ser molt més que un simple tòpic: jove amb tot per davant. Aquest projecte, que el mes de gener adoptarà forma de llibre, té com a objectiu explorar des de les emocions i experiències pròpies dels seus participants aquells aspectes passats i presents que afecten en gran manera les nostres possibilitats de desenvolupament però dels quals, no obstant això, quasi mai parlem.

Connecta Cultura

Al llarg de 2020 Las Naves, a través de la xarxa de treball Connecta Cultura, ha promogut projectes dels quals han sorgit exposicions per a facilitar la creació entre diferents col·lectius de la ciutat.

En un any complicat com aquest el dibuix, l’autoedició i la fotografia han sigut els protagonistes. Com a exemple, la mostra “Páginas amigas” va retre homenatge al dibuix, sorgida des dels marges creatius i organitzada pel col·lectiu Vendo Oro; i “Pensar la mirada”, en col·laboració amb EASD (Escola d’Art i Superior de Disseny de València), va ser un fòrum de reflexió sobre gènere, medi ambient i entorn sociocultural.

COMPARTEIX:
TW - FB