L’estudi ‘El fenómeno Airbnb en Valencia’ analitza l’impacte dels apartaments turístics a la ciutat 

17 de novembre de 2020
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • A València existeixen 7.203 anuncis d’hostalatges actius en Airbnb, la qual cosa la situa en el tercer lloc de ciutats d’Espanya amb més presència en aquesta plataforma.
  • Poblats del Nord és el districte amb els preus/nit més alts (88,56€ / nit), mentre que Benicalap té les estades més barates (54,52€ / nit).
  • La presentació i el debat posterior es podrà seguir virtualment a través del següent enllaç: https://go.uv.es/5fJ0SDD

La Càtedra d’Economia Col·laborativa i Transformació Digital, amb el suport del centre d’innovació Las Naves i la Universitat de València, presenta el pròxim dia 18 de novembre a les 10h el seu informe ‘El fenómeno Airbnb en Valencia’.

L’estudi, elaborat per l’investigador Javier Gil, fa un diagnòstic de les principals característiques de la plataforma de lloguer turístic en la capital valenciana en l’escenari pre-Covid, amb especial atenció a la tipologia d’immobles que es lloguen, el grau de professionalització de l’activitat i la seua concentració espacial, així com el seu possible impacte sobre el mercat d’habitatge local.

L’informe elaborat a partir de les dades obtingudes en el taller “Efecte Airbnb a València”, celebrat en el centre d’innovació Las Naves, revela diversos aspectes d’informació rellevants.

A València existeixen 7.203 anuncis d’hostalatges actius en Airbnb, la qual cosa la situa en el tercer lloc de ciutats d’Espanya amb més presència en aquesta plataforma. Es tracta de 27.490 places, 12.884 habitacions i 17.938 llits. Això afig 1.230.824 pernoctacions turístiques més a l’any.

El 28% dels amfitrions controla més de la meitat dels habitatges oferits en la plataforma (un 58%). I el 3% dels amfitrions tenen 6 o més anuncis publicats i generen un terç del total d’ingressos de la ciutat.

Poblats del Nord és el districte amb els preus/nit més alts (88,56€/nit), mentre que Benicalap té les estades més barates (54,52€/nit). La mitjana de preus està entorn dels 76€ la nit en Camins al Grau, Algirós i Extramurs.

La presentació

En l’acte participaran, a més de Javier Gil presentant l’estudi, Andrea Kruithof i José Miguel Sánchez, per a comentar el document de treball ‘Lloguer turístic i crisi sanitària a València’, on s’analitzen la relació entre el mercat de lloguer turístic i el residencial durant la pandèmia, a través de l’exemple del portal Idealista.

Finalment, tancarà la jornada el catedràtic de Geografia Humana Joan Romero, per a comentar les dificultats de regular els nous usos de l’habitatge.

La presentació i el debat posterior es podrà seguir virtualment a través del següent enllaç: https://go.uv.es/5fJ0SDD

COMPARTEIX:
TW - FB