L’Escola d’Innovació Cívica organitza el primer laboratori sobre feminismes i processos de col·laboració

26 de febrer de 2019
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB

  • La sessió se centrarà en atraure entitats, persones i projectes que promouen xarxes col·laboratives o treballen entorn del feminisme.
  • La jornada gratuïta se celebra demà dimecres 27 de febrer de 18h a 20h. Inscripcions obertes a tothom en el següent enllaç ací

L’Escola d’Innovació Cívica, iniciativa impulsada per Las Naves i per CivicWise, és un espai d’aprenentatge i experimentació que té com a finalitat situar processos d’aprenentatge i intel·ligència col·lectiva en els barris de la ciutat.

En aquesta línia, L’Escola d’Innovació Cívica organitza demà en Las Naves la sessió de treball “Feminismes per a entorns i processos de col·laboració” orientada a generar entorns de col·laboració més inclusius des d’una perspectiva feminista en la qual puguen participar totes les persones i entitats ja actives a la ciutat entorn d’aquesta temàtica, travant en el sector o promovent xarxes de col·laboració.

A través d’aquesta sessió es busca trobar eines que ajuden a desenvolupar espais que promoguen la igualtat d’oportunitats i posen la vida de les persones en el centre, impulsant projectes relacionats amb la gestió i l’organització de persones aplicant aprenentatges sobre el feminisme.

Per a això, la sessió de treball s’enfocarà a revisar les metodologies de producció col·laborativa de cultura i coneixement emprades en alguns temes tant d’àmbit social, com a ecològics i econòmics.

Respecte als temes socials s’aprofundirà en quins són els límits per a la inclusió intergeneracional, la incorporació de la perspectiva de gènere i diversitat sexual, la visibilitat de la diversitat en entorns públics, la consideració d’habilitats i capacitats diverses, la incorporació de les cures personals i grupals, o les formes d’accés a la informació.

Les persones assistents també podran conéixer alguns aspectes d’àmbit ecològic com quin és la repercussió ecològica del procés productiu o quines són les conseqüències de la reproducció amb ritmes depredadors.

Així mateix, la sessió abordarà la perspectiva econòmica debatent entorn al suport de les economies que posen valor tant en el productiu com en el reproductiu, sobre els límits econòmics per a l’accés a entorns col·laboratius o l’acte-precarització.

COMPARTEIX:
TW - FB