Les possibilitats de generar energia fotovoltaica de València i la nova directiva europea, protagonistes de ProSumE

30 de maig de 2018
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB
  • En aquesta reunió del projecte ProSumE s’han donat a conèixer els avanços realitzats durant els dos primers mesos en els paquets de treball de gestió/gobernanza, tècnic, jurídic i de comunicació.
  • La patronal de l’energia AVAESEN s’ha incorporat al projecte ProSumE.

El dimecres 30 de maig ha tingut lloc la reunió del comitè de seguiment del projecte ProSumE (Enabling Energy Prosumers Services) per a donar a conèixer els avanços realitzats durant aquests primers mesos de treball. Durant aquesta reunió el potencial de la ciutat per generar energia fotovoltaica, junt amb la futura directiva europea sobre autoconsum energètic, han sigut les protagonistes.

L’Observatori del Canvi Climàtic ha explicat les 10 entrevistes dutes a terme amb actors relacionats amb les energies renovables. Des de consumidors a distribuïdors, comercializadores… Els primers resultats identifiquen les barreres socials i administratives com les més importants.

L’IIE de la UPV ha compartit els primers resultats de l’avaluació de producció fotovoltaica a València i apunta resultats interessants, com que una gran part de la demanda residencial de la ciutat podria ser proveïda amb plaques solars. També s’han identificat alguns dels millors punts de la ciutat per a la instal·lació d’aquestes plaques fotovoltaiques tant en edificis residencials, com a municipals, comercials i industrials. Aquesta simulació també podria dur-se a terme en un futur en diversos escenaris amb diferents legislacions vigents, ja que aquesta podria canviar en uns mesos.

En l’apartat legal del projecte ProSumE, l’institut IUEDESCOOP va exposar l’última directiva europea sobre autoconsumo d’energia, que entrarà en vigor en breu a nivell europeu i que és probable que s’adopte a Espanya posteriorment, i que recolza clarament el desenvolupament del autoconsumo per part dels ciutadans.

El pròxim comitè obert tindrà lloc el mes de juny i està obert a totes les persones que puguen estar interessades per a conèixer els avanços del projecte de primera mà. Solament han d’escriure un mail a hola@lasnaves.com.

Projecte ProSumE

El projecte ProSumE pretén convertir a València en un referent nacional i europeu en matèria de autoconsumo i autoproducción d’energia solar, amb la finalitat de aconseguir una producció descentralitzada de l’energia per a fer-la més justa i democràtica. L’objectiu del projecte és definir un full de ruta per al desenvolupament dels serveis a prosumidores (productors i consumidors) d’energia renovable en la ciutat. Aquest projecte va nàixer del treball del grup de treball sobre la producció d’energies renovables a nivell local de la xarxa Connecta Energia i pretén mantenir el diàleg amb actors energètics de la ciutat al llarg del projecte.

ProSumE és una iniciativa del centre d’innovació Las Naves, l’Institut d’Enginyeria Energètica (IIE) de la Universitat Politècnica de València, la Fundació Observatori del Canvi Climàtic i l’Institut Universitari de Recerca en Economia Social, Cooperativisme i Emprendimiento (IUDESCOOP) de la Universitat de València, AVAESEN. El finançament és a càrrec del EIT Climate Kic, la principal iniciativa de la Unió Europea sobre canvi climàtic.

DSC01113

COMPARTEIX:
TW - FB