Les platges de Mallorca comptaran aquest estiu amb el dron de salvament Auxdron Lifeguard del Col·lab

22 de juny de 2018
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Aquest estiu el nou dron posarà a prova les seues innovacions en la platja de Port de Sagunt per segon any consecutiu i amplia com a novetat en la platja de Mallorca i probablement a Canàries.
  • La Guàrdia Civil ha recolzat el llançament del dron de rescat per la seua utilitat i eficàcia a l’hora de realitzar operacions de salvament en el mar, incloent zones de difícil accés.
  • Fotos del dron i de la presentació ací

Auxdron Lifeguard ha sigut desenvolupat per l’empresa General Drones, que forma part de l’espai col·laboratiu de Las Naves de l’Ajuntament de València, Col·lab. El nou disseny del dron de salvament marítim, Auxdron Lifeguard, aporta innovacions que fan del dron una eina molt efectiva a l’hora d’aconseguir el seu objectiu amb major rapidesa i eficàcia. “El dron quan arriba a la persona que està en el mar en dificultats, llança un o dos salvavides que en contacte amb l’aigua s’unflen, amb açò guanyem temps fins que arriben els serveis de rescat”, ha explicat el CEO de l’empresa General Drones, Adrián Plazas.

Durant la presentació que es va celebrar ahir a la vesprada en Las Naves, es van donar a conèixer les aportacions del nou disseny que ho fan més eficient per al rescat, destacant millores en les hèlixs i en els motors que li permeten ampliar la velocitat i el temps d’autonomia aconseguint fins a 30 minuts de vol. A més, el dron també és més resistent ara ja que “està compost per materials preparats per a resistir exposicions al sol, la humitat, i a les corrosions del mar i l’arena”, ha explicat el co-fundador Enrique Fernández.

L’esdeveniment va comptar amb la presència de la Tinent de l’Àrea d’Innovació Tecnològica de la Guàrdia Civil, Rosalía Machín, que va destacar el dron com una solució ràpida i efectiva “que en el servei de rescat de costes pot ajudar molt ja que a més té fàcil accés a zones inaccessibles”. Així mateix, Machín va aprofitar l’ocasió per a destacar el valor afegit que aporta la innovació per a la protecció i seguretat ciutadana, com en el cas del nou dron i altres innovacions que està implementant en la seua àrea gràcies al finançament europeu.

El regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, Berto Jaramillo, va destacar el valor d’aquest projecte que exemplifica l’esperit dels 15 projectes en marxa en el Col·lab “posant la tecnologia al servei de la ciutadania per a millorar les seues vides, i en aquest cas, per a salvar vides. Mostra tangible que la innovació social està en més llocs o camps dels quals ens imaginem”.

 

COMPARTEIX:
TW - FB