Les Missions València 2030 reben més de 500 suports per a ser Capital Europea de la Innovació

1 de setembre de 2020
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Divendres que ve 4 de setembre defensaran la candidatura davant el jurat
  • Consum, el Centre Mundial per a l’Alimentació Sostenible de la FAO, Climate-KIC Espanya, l’Agència Valenciana de la Innovació, AVAESEN, la Fundació Hortensia Herrero, la UPV, la Universitat de València o Fisabio són alguns dels suports rebuts per València.
  • València ha sigut seleccionada finalista per a la Capital Europea de la Innovació, i si guanya podria aconseguir 1.000.000 € per a donar suport a les seues activitats d’innovació i millorar la seua capacitat per a connectar a individus, sector públic, acadèmia i empreses per a brindar beneficis socials per a les seues comunitats.

L’estratègia d’innovació Missions València 2030 ha rebut més de 500 signatures de suport perquè la ciutat siga la Capital Europea de la Innovació 2020. Un premi que es coneixerà a final del mes de setembre i en el qual València ha sigut seleccionada recentment com a finalista. Al costat d’ella, 11 ciutats europees com Milà (Itàlia), Reikiavic (Islàndia), Viena (Àustria), Cluj-Napoca (Romania), Espoo (Finlàndia), Gant (Bèlgica), Groningen (Països Baixos), Helsingborg (Suècia), Leeuwarden (Països Baixos), Lovaina (Bèlgica) i Linz (Àustria).

Els suports han arribat des de totes les institucions: Pedro Duque, Ministre de Ciència i Innovació; Ximo Puig, president de la Generalitat Valenciana; Joan Ribó i Carlos Galiana, alcalde i regidor de l’Ajuntament de València; l’eurodiputada Inmaculada Rodríguez-Piñero; Nuria Oliver, comissionada de la Generalitat Valenciana per a la Intel·ligència Artificial i el Covid-19, entre altres. Però sobretot cal destacar l’adhesió de participants de les quatre hèlices de la Innovació, que componen el sector públic, privat, l’Acadèmia i la societat civil; i que reforcen una de les raons per les quals València meréixer ser Capital Europea de la Innovació.
Segons Carlos Galiana, regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, “és un èxit haver arribat a la final, però sobretot, fer-lo amb aquest ampli suport. Reforça la nostra idea que la innovació és un viatge col·lectiu, i no un individual, on té cabuda el sector públic però també les empreses, les Universitats i els seus centres d’investigació, i la societat civil. Totes les persones, per a no deixar ningú arrere”.

Dins de les empreses que han donat suport a la iniciativa cal destacar algunes com Consum, Marina de Empresas, StartUp Valencia, Insomnia, Consorci València 2007, Quibim o MySphera.

En el sector públic: el Centro Mundial para la Alimentación Sostenible de la FAO, Climate-KIC España, la Red Española de Ciudades Inteligentes (RECI), l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI), la Red de Institutos Tecnológicos de la Comunidad Valenciana (Redit), la Red Innpulso, la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (Fisabio), o l’Institut Valencià de Cultura, entre altres.

De l’Acadèmia hi ha hagut suport des de diferents disciplines, incloses les Humanitats, amb: instituts dependents de la Universitat Politècnica de València i de la Universitat de València, ESAT València o l’Escola d’Art Superior i Disseny de la Comunitat Valenciana (EASD).

Per últim, de la societat civil s’han adherit al suport de València com a Capital Europea de la Innovació la Fundació Trinidad Alfonso, la Fundació Trinidad Herrero, AVAESEN, Districte Digital CV, la Unió de Consumidors o el Col·legi d’Economistes.

DIVENDRES QUE VE, LA DEFENSA DE LA CANDIDATURA
Un equip tècnic defensarà la candidatura de València divendres que ve 4 de setembre i estarà conformat per la Cap de Gabinet de la Secretària General d’Innovació del Govern d’Espanya, Elisa Rivera; el Cap de Servei d’Innovació i Gestió del Coneixement de l’Ajuntament de València, Fermín Cerezo; el sudirector de Las Naves, David Rosa; i la responsable de projectes europeus de Las Naves, Gema Roig. A més, durant la defensa de l’equip tècnic de València, hi haurà representació institucional de la Secretària General d’Innovació del Govern d’Espanya, Teresa Riesgo; la comissionada de la Generalitat Valenciana per a l’estratègia d’Intel·ligència Artificial i el Covid-19, Nuria Oliver; Joan Ribó, alcalde de València; Carlos Galiana, regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València; Javier Mateo, subdirector d’emprenedoria a València Activa; i Marta Chillarón, directora del centre d’innovació Las Naves.

De totes les ciutats eixirà una guanyadora que rebrà el títol de Capital Europea de la Innovació 2020, així com 1.000.000 € per a donar suport a les seues activitats d’innovació i millorar la seua capacitat per a connectar a individus, sector públic, acadèmia i empreses per a brindar beneficis socials per a les seues comunitats. A més, els cinc primers finalistes obtindran 100.000 € cadascun. La Comissió anunciarà el guanyador i els finalistes de Capital Europea de la Innovació 2020 en els Dies Europeus d’Investigació i Innovació que se celebraran del 22 al 24 de setembre de 2020.

VÍDEO DE SUPORT A VALÈNCIA COM A FINALISTA A la CAPITAL EUROPEA DE LA INNOVACIÓ: https://youtu.be/OtvQyS4atG4

COMPARTEIX:
TW - FB