Foto de familia del acte de lliurament de premis dins de la Trobada Ciutats per a la innovació

Les empreses SinapSysTec, SBNClima i Miivo Mobility, premiades en la sisena edició d’Innpulso Emprende

14 de octubre de 2022
CATEGORIA:
Emprenedoria
Missions València 2030
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Hui s’ha celebrat la sisena edició de Innpulso Emprén, la trobada anual més representativa de la Xarxa Innpulso, en el qual s’han donat cita mig centenar d’alcaldes i alcaldesses de la Xarxa i el teixit emprenedor innovador dels seus municipis.
  • La cita, promoguda per la Xarxa Innpulso i el Ministeri de Ciència i Innovació, s’ha celebrat en l’espai Ves-los e Vents, en la Marina de València, i ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de València, el centre d’innovació Las Naves i València Activa.
  • L’objectiu principal de Innpulso Emprén és facilitar la trobada entre responsables municipals i el teixit emprenedor, al mateix temps que es premien les iniciatives més innovadores dels diferents municipis.

Les empreses premiades han sigut SBNClima, d’Aranda de Duero, com a Projecte més Innovador en l’àmbit de la Innovació Social i Urbana i SinapSysTec, d’Almeria, com a Projecte més Innovador en l’àmbit de la Innovació Tecnològica.

A més, s’ha entregat un esment especial a l’empresa més influencer, que ha recaigut en Miivo Mobility, de Paterna, per haver generat la major difusió i interacció en xarxes socials durant els dies previs a la trobada.

La jornada ha començat amb la salutació de l’alcalde de la ciutat amfitriona, Joan Ribó, els copresidents de la Xarxa Innpulso, Juan Carlos Abascal i Carles Ruiz, i la secretària general d’Innovació del Ministeri de Ciència i Innovació, Teresa Riesgo. Tots ells han destacat la importància d’aquesta trobada anual, en el qual el sector públic i el privat uneixen les seues forces per a donar suport a les idees més innovadores i, d’aquesta manera, continuar promovent la innovació i posant en valor l’emprenedoria. Tot això amb la finalitat que la ciència i la innovació continuen arribant a la ciutadania per a generar solucions de valor i innovadores als reptes que tenim com a societat.

A continuació, en un acte dinamitzat per Susana Lluna, periodista i consultora d’estratègia digital, les 50 ciutats participants han presentat a les seues empreses innovadores en un format elevator pitch. La temàtica transversal proposada, per segon any consecutiu, ha sigut la de Ciutats Climàticament Neutres (100 Climate-Neutral Cities by 2030 – by and for the citizens), impulsada per la Comissió Europea.

Cada empresa o projecte emprenedor ha sigut presentat pel seu propi alcalde o alcaldessa en un format àgil i dinàmic, amb presentacions de 3 minuts i mig, que s’ha prolongat durant tot el matí.

Premi als projectes més Innovadors

El jurat, compost per compost per Patricia Molina, directora de Ciutat, Territori i Medi Ambient en Tecnalia, Manuel Gomicia, director general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial de la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana, Celsa Monrós, directora general del Canvi Climàtic de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana i Juan Bueno, CEO de Myrentgo Mobility i director del MiV Mobility Startup Program de València, ha tingut la difícil tasca de seleccionar els dos projectes guanyadors. Per a això, han valorat criteris com la maduresa de la idea, la viabilitat del projecte, el grau d’innovació, la capacitat i experiència de l’equip i l’impacte del projecte sobre el territori.

El lliurament de premis ha estat presidida per la secretària general d’Innovació del Ministeri de Ciència i Innovació, Teresa Riesgo, els copresidents de la Xarxa Innpulso, Juan Carlos Abascal (alcalde d’Ermua) i Carles Ruiz (alcalde de Viladecans) i el tercer tinent d’alcalde i regidor delegat d’Innovació i Gestió del Coneixement de València, Carlos Galiana.

Les empreses premiades han sigut SBNClima, d’Aranda de Duero (Burgos), com a Projecte més Innovador en l’àmbit de la Innovació Social i Urbana i SinapSysTec, d’Almeria, com a Projecte més Innovador en l’àmbit de la Innovació Tecnològica.

SBNClima és una empresa social que facilita el disseny, avaluació i millora contínua de Solucions Basades en la Naturalesa per a generar resiliència enfront de la crisi climàtica a empreses, municipis i territoris. Treballen amb emprenedors/as, empreses (grans i PIMES), associacions empresarials i cambres de comerços, promotors de projectes, tècnics d’administracions i agències públiques.

SinapSysTec ha presentat la plataforma de computer vision NEURALIS, un sistema basat en intel·ligència artificial d’anàlisi d’imatges que rastreja, analitza, detecta activitats, reconeix objectes, textos, realitza comptatge i identifica a les persones en temps real retornant resultats específics de les diferents anàlisis. NEURALIS es pot utilitzar en una varietat d’aplicacions i entorns, de seguretat i màrqueting, per a tasques quotidianes que es poden automatitzar, autenticar i millorar.

Així mateix, l’empresa Miivo Mobility, de Paterna (València), ha rebut un esment com a empresa més influencer, a causa de la difusió i l’impacte generat en xarxes socials.

Miivo és una solució real de mobilitat multimodal que combina diferents mitjans de transport. És una app que unifica totes les opcions de mobilitat sostenible en una sola plataforma. Permet consultar línies, horaris i preus de tot el transport públic i comparar diferents rutes segons preu, temps i petjada de carboni.

La trobada d’alcaldes i alcaldesses amb la innovació Innpulso Emprén suposa un aparador de talent, una ocasió de promoció immillorable per a empreses i projectes emergents que han gaudit de l’oportunitat de mostrar-se davant altres municipis, mercats potencials i possibles agents inversors.

A més, una vintena d’empreses participants estendran la seua estada a València durant el cap de setmana per a participar en la trobada d’emprenedoria, talent i innovació VLC Startup Market, organitzat per València Activa, que tindrà lloc en la plaça de l’Ajuntament.

COMPARTEIX:
TW - FB