laurie explicando matchupEU

Les 35 smartcities europees més innovadores i sostenibles se citen a València

29 de març de 2023
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • El projecte europeu MAtchUP al costat de Scalable Cities organitza la jornada “València Joint Event” els pròxims dies 29 i 30 de març a València.
  • L’esdeveniment se celebrarà en Las Naves i en Tabacalera respectivament i servirà per a donar a conéixer els últims avanços de les smartcities europees per a ser climàticament neutres.

La ciutat de Valéncia acull durant dos dies l’esdeveniment de caràcter internacional “València Joint Event” en el qual participaran al voltant de 90 persones de 35 ciutats europees involucrades en la xarxa Scalable Cities i en el projecte europeu MAtchUP.

Gràcies a aquesta coalició València es convertirà durant dos dies en referent europeu en matèria d’energia i sostenibilitat, així com podrà compartir amb la resta d’urbs els seus avanços dins de l’estratègia d’innovació Missions València 2030.

Tal com ha comentat el regidor d’innovació de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana “aquestes aliances amb altres ciutats europees compromeses per ser climàticament neutres demostren com la nostra idea de viatge compartit és un aposta guanyadora ja que sumem esforços compartint experiències, objectius i meta”.

Per a això, des de l’organització s’ha planificat un primer dia durant el qual les persones participants podran conéixer bones pràctiques que estan desenvolupant les diferents urbs per a ser climàticament neutres, així com estratègies i processos d’escalabilitat, entre altres temes.

El segon dia arranca en Tabacalera i té un caràcter més pràctic amb la visita als diferents pilots d’energia i mobilitat en Poblats Marítims desenvolupats i impulsats per l’Ajuntament de València a través del projecte europeu MAtchUP. Així mateix, durant aquesta segona jornada s’abordaran temes varis com el finançament o els diferents models de negoci.

Aquesta trobada internacional es presenta com una oportunitat per a mostrar els avanços de València per a ser una ciutat més sostenible en el marc de Missions València 2030 contribuint també a la Missió Climàtica, així com el potencial d’aquestes aliances de cara a la Capitalitat Verda Europea 2024.

En concret, “Scalable Cities” és una xarxa europea que representa a 120 ciutats que participen en projectes de smartcity finançats per Horitzó 2020 la finalitat del qual és identificar i promoure solucions energètiques i models de negoci que puguen ampliar-se i replicar-se en tota Europa.

Una finalitat molt en concordança amb el projecte europeu MAtchUP, que coordina l’Ajuntament de València i en el qual participa Las Naves i que està en marxa des de desembre de l’any 2017.

Gràcies a MAtchUP, Poblats Marítims s’ha pogut beneficiar de més de 50 accions de regeneració urbana integral que s’han desenvolupat sota la marca local “El Marítim Innova”.

 

La Missió Climàtica en la Capital Verda Europea 2024

Actualment València està treballant en la Missió Climàtica València 2030, primera missió de l’estratègia d’innovació Missions València 2030, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra. A més, la ciutat ja forma part de les 112 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».

La Missió Climàtica és un dels quatre àmbits prioritaris del projecte de València, Capital Verda Europea 2024, juntament amb la millora de la infraestructura verda de la ciutat, la mobilitat sostenible i recuperació de l’espai públic, i l’alimentació saludable.

COMPARTEIX:
TW - FB