Fotografia d'usuàries de Las Naves navegant prr internet a les instal·laciones

Les persones usuàries de Las Naves podran gestionar les seues dades amb un sol clic i participar en projectes d’innovació

13 de novembre de 2023
CATEGORIA:
Sobirania Tecnològica
COMPARTEIX:
TW - FB
  • A través de la gamificació, les persones usuàries de Las Naves poden gestionar tant les seues dades personals com les seues subscripcions als newsletters de l’entitat a través d’un solo formulari, i amb l’ajuda de la ludificació
  • S’ofereix la possibilitat que la ciutadania es convertisca en col·laboradora per a projectes de Las Naves a través d’enquestes o pilots d’experimentació propis

El centre d’innovació Las Naves de l’Ajuntament de València acaba de posar en marxa el seu projecte Control del Dato, basat en el dret al control de la dada de l’Observatori IANética de Las Naves que promou una Ètica en l’Era de la Intel·ligència Artificial i la Internet del Tot.

Control del Dato pretén conscienciar i permetre que, de manera àgil, les persones usuàries (assistents a esdeveniments, inscrites a newsletters, col·laboradores en projectes, etc.) de Las Naves puguen gestionar tant les seues dades personals com les seues subscripcions als newsletters de l’entitat a través d’un solo formulari, i amb l’ajuda de la ludificació.

Això s’aconsegueix perquè les dades se centralitzen en un CRM o gestor de base de dades, des d’on es poden centralitzar accions com els enviaments de butlletins, la gestió dels contactes tècnics, la sol·licitud d’espais… Actualment, a més de ser una eina interna, de manera secundària també funciona com a plataforma de gestió de dades per a la ciutadania.

Ara les persones usuàries de Las Naves poden gestionar les seues dades personals des de la web www.datos.lasnaves.com, que connecta automàticament amb el CRM de l’entitat: comprovació del correu, actualitzar i comprovar dades personals, gestionar les subscripcions a butlletins, i fins i tot esborrar totes les dades. És a dir, eliminar l’empremta digital d’aquell usuari que així ho desitge.

Així mateix, des de Las Naves s’ofereix la possibilitat que la ciutadania es convertisca en col·laboradora per a projectes de Las Naves a través d’enquestes o pilots d’experimentació propis.

La Missió Climàtica en la Capital Verda Europea 2024

Aquesta línia de treball de Las Naves està alineada amb les línies estratègiques que marca Europa cap a un futur verd i digital. Actualment València aborda aquest procés sota la Missió Climàtica València 2030, que unifica una mateixa iniciativa i esforç les dues missions europees sobre el clima per a millorar el problema del canvi climàtic, alhora que ens adaptem i cuidem de les persones davant els efectes i conseqüències de fenòmens meteorològics adversos.

La Missió Climàtica és un dels quatre àmbits prioritaris del projecte de València, Capital Verda Europea 2024, juntament amb la millora de la infraestructura verda de la ciutat, la mobilitat sostenible i recuperació de l’espai públic, i l’alimentació saludable.

COMPARTEIX:
TW - FB