Las Naves i Social Nest organitzen un curs de ‘multiplicadors’ del moviment d’empreses B Corp a València

5 de novembre de 2021
CATEGORIA:
Labs i Makers
COMPARTEIX:
TW - FB
  • La formació se centra en els coneixements i eines que poden aplicar-se per a avaluar els impactes de les empreses i com ajudar-les a generar impactes positius en les persones i el medi ambient.
  • Durà a terme durant tres sessions i es complementarà amb exercicis pràctics al costat d’empreses reals.

València torna a ser escenari de les activitats estratègiques del moviment B Corp a Espanya, amb el curs ‘Multiplicadors B’. Aquesta formació, que coorganitzen B Lab Spain, la Fundació Social Nest i Las Naves, està enfocada a l’adquisició de coneixements i eines per a introduir a les empreses en el procés d’avaluació de ‘impacte B’ -amb un triple balanç: econòmic, social i mediambiental-, per a avançar cap a un model econòmic més eficient, inclusiu i sostenible.

Els ‘multiplicadors B’ són persones que volen ser agents de canvi, bé en les seues pròpies empreses o com a consultors o formadors externs, ajudant-les en l’avaluació dels seus impactes i en la definició dels seus compromisos, estratègies i línies d’acció per a generar impactes socials i mediambientals positius. En definitiva, a convertir-se en empreses amb propòsit.

El curs es durà a terme durant les vesprades dels dies 16 i 17 de novembre i 14 de desembre, en Las Naves (C/Joan Verdeguer, 16, de València). Estarà impartit per Sofia Isasmendi, directora de Programes i Aliances de B Lab Spain, i Silvia Lizcano, multiplicadora B i fundadora de Bemariposa.

Al llarg de les sessions, s’aprofundirà en què és el moviment B Corp i qui són els ‘multiplicadors B’; la teoria de canvi del moviment B Corp i la seua proposta de valor; el compromís de les empreses amb els grups d’interés; l’avaluació d’Impacte B (eina B Impact Assessment) i el procés de certificació; models de negoci d’impacte i quadres de comandament d’indicadors d’impacte (KPIs); comunicació de l’impacte, i s’estudiaran casos pràctics d’empreses B Corp.

En finalitzar les dues primeres sessions, els multiplicadors realitzaran un exercici pràctic de mesurament d’impacte d’una empresa real amb l’avaluació B’.

Aliança per a impulsar les empreses amb propòsit

Aquesta acció formativa s’emmarca en l’aliança entre Las Naves i el moviment B Corp a Espanya -a través de B Lab Spain-. Entre altres accions, el centre d’innovació ha acollit diverses sessions de les B Tardes, jornades de reflexió i divulgació que aprofundeixen en diferents qüestions d’actualitat i projectes del moviment, i diversos dels membres de l’equip i mentors de l’acceleradora pública de projectes de triple impacte Col·lab estan vinculats a aquest moviment.

B Corp va nàixer en 2006, als Estats Units, com una comunitat de líders que busca impulsar un moviment global de persones que, a través dels negocis, busquen generar impactes positius per als seus empleats, les comunitats i el medi ambient. Per a formar part d’ell, les organitzacions han de complir amb els més alts estàndards d’acompliment social i ambiental, govern corporatiu, transparència pública i responsabilitat empresarial.

Actualment, la comunitat B Corp està integrada per més de 3.500 empreses en 74 països i més de 200.000 organitzacions mesuren i gestionen el seu impacte positiu gràcies a l’eina gratuïta del moviment, accessible a través de la seua pàgina web, amb l’objectiu de millorar el seu acompliment social i ambiental.

A Espanya, ja hi ha més de 100 empreses certificades per B Corp i més de 1.500 companyies utilitzen la seua eina d’avaluació.

Missions València 2030

El centre d’innovació Las Naves i la Delegació d’Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l’ecosistema d’innovació sense excloure a ningú, perquè les missions d’una ciutat, d’un país o de tota Europa s’aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.

S’acaba de llançar la primera missió, València Ciutat Neutra, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra i formar part de les 100 ciutats que la Comissió Europea seleccionarà.

COMPARTEIX:
TW - FB