Fotografía del acto de presentación de la Cátedra de gaming de la UPV y Las Naves

Las Naves i la Universitat Politècnica de València impulsen els esports i l’active gaming amb la creació d’una càtedra

26 de abril de 2024
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • La Càtedra d’Innovació en Esports i Active Gaming se sustenta sobre tres pilars: formació, investigació i activitats.
  • Permetrà la posada en marxa d’importants vies de negoci i professionals en un àmbit triat per la seua relació amb l’esport i la salut.
  • Per a la investigació s’ha triat dos disciplines amb un enorme potencial: el sim Racing i l’active gaming.

L’Ajuntament de València, a través del centre d’Innovació Las Naves, i la Universitat Politècnica de València, van presentar ahir la Càtedra d’Innovació en Esports i Active Gaming en el marc de la iniciativa València Game City amb la qual el consistori vol enfortir la potent indústria local de videojocs i esports, atraure talent i empreses i inversions internacionals.

En l’acte van participar personalitats pioneres i representatives dins de la indústria i acadèmia esportiva a València com César Iribarren, director de la càtedra; David Rosa, director d’Innovació de Las Naves; Arturo Castelló, CEO d’Encom Games; i Bernardo Bonet, director adjunt del circuit Ricardo Tormo.

Per a la creació d’esta càtedra s’ha triat el sim racing i l’active gaming perquè tots dos connecten directament amb l’esport i promocionen el benestar i la salut. El primer són competicions virtuals de carreres d’automòbils i és un sector amb un potencial d’investigació tecnològica molt important. De fet, la UPV compta amb un simulador capdavanter. Per la seua part l’active gaming combina els videojocs amb l’activitat física; és a dir, ludifica la pràctica esportiva. Es tracta d’un sector encara incipient però que pot arribar a convertir-se en una important via de negoci.

Després de la presentació de la càtedra va haver-hi un debat sobre l’auge del gaming i la simulació en els esports de motor. Referent a això, Bonet va assegurar que el 50% dels entrenaments en el centre de tecnificació del circuit ja es fan com a simulació mitjançant e-games de motor.

Entre les concluciones, els ponents van coincidir que la tecnologia i la innovació marquen la pauta en les noves tendències, així com en la convivència entre el tradicional i l’emergent dins del món de l’esport.

València Innovation Capital

L’estratègia València Innovation Capital de la Regidoria d’Innovació de l’Ajuntament pretén fomentar una ciutat dinàmica, diversa i creativa que siga l’hub d’innovació tecnològica de referència del Mediterrani. Esta estratègia promou la col·laboració públic-privada, ser catalitzadora de l’ecosistema d’innovació i emprenedoria tecnològica de la ciutat i cerca generar ocupació de qualitat i d’alta qualificació a València.
La tecnologia és el com, i l’ésser humà és el perquè. València Innovation Capital aposta per resoldre els problemes reals de la ciutat amb una innovació pròxima que siga efectiva i tinga un impacte directe en la vida de les persones.

COMPARTEIX:
TW - FB