Las Naves i la fundació CEDAT presenten la Cistella Responsable en Benicalap

10 de desembre de 2021
CATEGORIA:
Missions València 2030
COMPARTEIX:
TW - FB
  • La iniciativa consisteix a acostar el producte de temporada i de Km 0 al veïnat, al mateix temps que es fomenta la inclusió social.
  • Demà dissabte hi haurà un estand, de 10.30 a 13.00 hores, per a donar a conéixer la iniciativa mitjançant jocs i sorteig d’una calçotada.

La presentació de la Cistella Responsable a les persones que viuen en Benicalap tindrà lloc demà dissabte 11 de desembre, de 10.30 a 13.00 hores en els voltants del mercat del barri (C/ Tenor Lauri). El centre d’innovació Las Naves de l’Ajuntament de València i la fundació CEDAT, de la Universitat Politècnica de València, instal·laran un estand al qual podrà acostar-se el veïnat per a jugar i descobrir de manera senzilla la importància del consum local. Entre les activitats previstes també se sortejarà una calçotada entre les persones que assistisquen. El regidor d’Innovació, Carlos Galiana, ha afegit que “donant a conéixer aquesta iniciativa també volem que totes i tots reflexionem sobre les variables econòmiques, mediambientals i humanes que intervenen en la nostra alimentació. Comprar i consumir productes que es produeixen ací al costat és molt més important del que sembla. És bàsic per a aconseguir una ciutat més saludable i sostenible, com busquem amb l’estratègia d’innovació Missions València 2030”. Inclusió social i consum responsable Cistella Responsable és una acció posada en marxa per Las Naves a través del projecte europeu GrowGreen amb el qual el centre d’innovació ha desenvolupat una sèrie d’actuacions basades en la naturalesa en Benicalap. Amb el suport de la fundació CEDAT, coordinada des del Vicerectorat d’Art, Ciència, Tecnologia i Societat de la Universitat Politècnica de València, aquesta proposta que va començar donant servei al Campus de Vera en 2015 s’amplia ara a aquest barri. Aquesta iniciativa proposa crear cistelles compostes per verdures, fruites i hortalisses de l’Horta Nord cultivades per l’associació d’agricultors Sòl Viu, que després són enviades a domicili per membres de la fundació CEDAT, pertanyent a la Universitat Politècnica de València i que treballa amb alumnes amb diversitat funcional. D’aquesta manera, Cistella Responsable conjumina la inclusió social amb el consum de productes frescos, ecològics, de temporada, de proximitat i sense intermediaris. Missions València 2030 El centre d’innovació Las Naves i la Delegació d’Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l’ecosistema d’innovació sense excloure a ningú, perquè les missions d’una ciutat, d’un país o de tota Europa s’aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.

Actualment s’acaba de llançar la primera missió, València Ciutat Neutra, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra i formar part de les 100 ciutats que la Comissió Europea seleccionarà dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».

COMPARTEIX:
TW - FB