Las Naves i l’Asociación Valenciana de Realidad Extendida celebren VRDay 2021 

18 de novembre de 2021
CATEGORIA:
Intel·ligència Artificial
COMPARTEIX:
TW - FB
  • AVRE organitza el Dia de la Realitat Virtual el 20 de novembre juntament amb el centre de innovació social i urbana amb propostes de divulgació tecnològica per a totes les edats.
  • Tallers, masterclass, jocs de realitat virtual per a xiquetes, escàner 3D i un sorteig d’ulleres Oculus Quest 2 són algunes de les propostes presencials. El fòrum de continguts es retransmetrà per streaming.

Escàner per a saber com som en 3D, taller amb jocs i realitat virtual per a xiquets i xiquetes, masterclass sobre tecnologia WebXR i moltes més activitats. Aquest dissabte 20 de noviembre, a partir de les 11:30 hores, Las Naves i AVRE (Asociación Valenciana de Realidad Extendida) celebren el Dia de la Realitat Virtual en el centre d’innovació de l’Ajuntament de València amb activitats presencials i un fòrum virtual amb ponències i taules redones que es retransmetrà en streaming a través del canal de Youtube de AVRE.

El regidor d’Innovació Carlos Galiana ha assenyalat que “l’objectiu és divulgar les possibilitats de la realitat virtual en tots els àmbits de la vida quotidiana, empresarial i industrial, des de l’educatiu fins a la cura de la salut i el medi ambient”. Incorporar la tecnologia a una innovació “que servisca per a millorar la vida de les persones i el nostre entorn forma part de l’ADN de Las Naves”.

Activitats en línia i presencials

Persones expertes de la realitat virtual i realitat augmentada, la tecnologia i les seues aplicacions en els diferents àmbits reflexionaran i debatran sobre el futur amb 5G, els fonaments del metaverso o la tecnologia aplicada a l’educació, la salut o els continguts digitals. Serà en les activitats que podran seguir-se de manera en línia a través del canal de Youtube de AVRE.

A més d’aquest fòrum tècnic s’ha programat una sèrie de tallers i activitats per a gaudir de la tecnologia de manera presencial en Las Naves amb la fi també de divulgar la tecnologia i mostrar la seua accessibilitat i les possibilitats quasi infinites d’incorporar-la a la cotidianeidad i millorar la nostra qualitat de vida.

Per exemple, el dissabte de 12.00 a 14.30 hores els i les més xicotetes podran gaudir de jocs de realitat virtual en un taller pensat específicament per a la seua edat.

De 12.00 a 13.30 hores Adolfo Muñoz, professor en la Facultat de Belles Arts de Sant Carles (UPV), i investigador en l’Institut de Disseny i Fabricació (IDF), impartirà una masterclass de tecnologia WebXR.

De 12.00 a 19.30 hores les persones assistents tindran la possibilitat de comprovar com és el seu cos en 3D gràcies al servei d’escàner de l’empresa 3DArt. Finalment, i en paral·lel, hi haurà un taller de realitat virtual i realitat augmentada que acostarà aquesta tecnologia i les seues possibles aplicacions en diferents àmbits de la vida, el treball i l’activitat empresarial.

Networking track

Dins del VRDay 2021 les empreses associades i les organitzacions col·laboradores presentaran els seus serveis a la sala Polivalent de Las Naves. Participaran per exemple AmazingUp, empresa especialitzada en turisme; Nextraining, amb formació en tecnologies avançades; les aplicacions a l’arquitectura i el disseny de Virtuach Studio; les propostes per a empreses i indústries de Aumenta Solutions o les iniciatives de Innoarea, AnaBelén Soler o Hub Media per a introduir la tecnologia en el món empresarial. Destaca en aquest espai la presència de l’Institut CIPFP Faitanary les seues reflexions sobre la formació reglada per a joves en aquestes disciplines.

A més de totes aquestes activitats, les persones assistents podran participar en el sorteig d’unes ulleres Oculus Quest 2 al final de la jornada.

Missions València 2030

El centre d’innovació Las Naves i la Delegació d’Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l’ecosistema d’innovació sense excloure a ningú, perquè les missions d’una ciutat, d’un país o de tota Europa s’aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.

Actualment s’acaba de llançar la primera missió, València Ciutat Neutra, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra i formar part de les 100 ciutats que la Comissió Europea seleccionarà.

COMPARTEIX:
TW - FB