Las Naves visibilitza les reivindicacions LGTBIQ+ a través de l’animació cinematogràfica

11 de abril de 2019
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Les persones que assistisquen a aquesta classe magistral podran visionar curtmetratges i conéixer les peculiaritats d’aquest subgènere.
  • Una activitat oberta i gratuïta que tindrà lloc el divendres 12 d’abril en el centre d’innovació Las Naves.

Les característiques del llenguatge de l’animació converteixen aquest art en una eina excel·lent per a visibilitzar les reivindicacions del col·lectiu LGTBIQ+, motiu pel qual les persones responsables de “Animación, conciencia y mediación” han organitzat aquesta jornada. El divendres 12 d’abril, a les 19.00 hores, Las Naves acull aquesta nova activitat sorgida d’un dels projectes guanyadors del passat concurs d’idees del Laboratori de Cultura Inclusiva, posat en marxa pel centre d’innovació.

L’objectiu és que aquesta classe magistral amb projecció atraga amants de l’animació que sense ser LGTBIQ+ puguen apreciar la diversitat sexoafectiva, i a persones LGTBIQ+ que, sense ser especialment fans de l’animació, descobrisquen que aquest mig té una obstinació relativament recent a representar-los.
La jornada consistirà en la projecció de curtmetratges d’animació amb temàtica LGTBIQ+ i una ponència a càrrec del cineasta i artterapeuta Emilio Martí, que explicarà com el dibuix animat i els altres llenguatges de l’animació són un excel·lent vehicle per a parlar de diversitat i tolerància. Encara ocorre, encara que cada vegada menys, que festivals de cinema LGTBIQ+ a penes tinguen animació en els seus programes, i que festivals d’animació no tinguen a penes històries LGTBIQ+ en els seus.

En paraules de les persones organitzadores, utilitzar l’animació per a mostrar la diversitat i fomentar la tolerància es deu a “la facilitat de comprensió del llenguatge que ofereix, així com l’ús de metàfores i simbolismes que faciliten l’expressió d’emocions i sentiments d’una manera més comprensible i universal”.
El centre d’innovació Las Naves va posar en marxa en 2018 el Laboratori de Cultura Inclusiva amb el qual pretén fomentar la cerca de nous públics i facilitar l’accés a la cultura de totes les persones.

COMPARTEIX:
TW - FB