Las Naves reuneix a més de 25 mitjans de comunicació que analitzaran el seu paper durant la pandèmia

14 de octubre de 2020
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • La nova situació ha portat als mitjans de comunicació a innovar amb el reforç dels departaments científics, el periodisme de dades i la lluita contra les fake-news.
  • Al llarg de la jornada participaran en diferents taules redones temàtiques professionals de mitjans de comunicació tant autonòmics com nacionals. Al costat d’ells hi haurà una conferència del cap d’economia de la Cadena SER, Javier Ruiz.
  • Es podrà seguir per streaming en el canal de Youtube, prèvia inscripció.

El centre d’innovació Las Naves ha organitzat una jornada el pròxim 28 d’octubre per a reivindicar i donar a conéixer el paper dels mitjans de comunicació durant la pandèmia, així com descobrir com els mitjans han innovat durant aquesta per a continuar sent essencials.

Els objectius d’aquesta jornada són: analitzar el paper dels mitjans de comunicació en la societat durant la crisi de la Covid 19; conéixer innovacions i fórmules perquè els continguts dels mitjans de comunicació continuen captant l’interés dels lectors, cada vegada més influenciats per altres agents com a xarxes socials o influencers; i avançar nous models de negoci després de la situació del sector mitjans de comunicació ( ERTES, caiguda dels ingressos per publicitat, nous lectors…).

Al llarg de la jornada participaran en diferents taules redones temàtiques professionals de mitjans de comunicació tant autonòmics com nacionals. Al costat d’elles hi haurà una conferència de Javier Ruiz, actualment cap d’economia de la Cadena SER i anteriorment director y presentador de “Las Mañanas de Cuatro” i “Noticias Cuatro 2”.

La nova situació ha canviat la dinàmica de treball, la manera de comunicar i la responsabilitat que té cada mitjà de comunicació i cada periodista. S’han enfrontat amb rigor i transparència en condicions molt difícils i els ingressos publicitaris han patit grans caigudes.

A més, els lectors han demanat informació veraç, anàlisi i experts independents. Aquestes exigències han portat als mitjans de comunicació a innovar amb el reforç dels departaments científics, el periodisme de dades i la lluita contra les fake-news.

PARTICIPANTS EN LA JORNADA
En la primera taula redona es tractarà el paper dels mitjans de comunicació durant la pandèmia. En ella estaran Javier Alfonso, director de Valencia Plaza; Adolf Beltrán, director d’eldiariocv.es; Alberto Caparrós, delegat d’ABC Valencia; i Carlos Córdoba, redactor cap de Vídeo d’El País.

Posteriorment, coneixerem com combatre les Fake News gràcies a Joaquín Ortega, director de continguts de Newtral; Xavi Borrás, director d’El Mundo CV; Vicente Ordaz, cap d’informatius de COPE CV.

Les noves formes de captació d’audiències serà el tema que tracte la taula redona conformada per Eduard Ureña, cap d’informatius d’Onda Cero CV; Víctor Romero, delegat d’elconfidencial.com CV; Mikel Labastida, editor cap Web Las Provincias; i Pere Valenciano, director d’El Periódico de Aquí.

Per a conéixer els nous models de negoci i vies de finançament, comptarem amb la participació de Julio Monreal, director general Relacions Institucionals de Levante-EMV; Iñaki Zaragüeta, delegat de La Razón CV; Elvira Graullera, delegada d’Europa Press CV; i Dani Valero, delegat de l’Espanyol CV.

Per a respondre al futur del periodisme i si estan preparats els i les professionals per a aquesta nova realitat comptarem amb l’opinió de Jordi Pérez-Llavador, director del Dpto. de Comunicació i Informació Periodística de Cardenal Herrera-CEU; Andreu Casero, Degà i Catedràtic Periodisme UJI; i Francesc Martínez, Catedràtic Periodisme UV.

També es donaran a conéixer formats audiovisuals innovadors per part de Rafa Lupión, director de continguts de Plaza Radio; Alfred Costa, director general d’À Punt; Ginés Llorca, delegat d’Antena 3 TV; i Julián Giménez, director regional de continguts de la Cadena SER.

Finalment es parlara de com la professió ha canviat i els professionals han passat de ser elits a ser mileuristes. En aquesta taula redona comptarem amb la participació de Noa de la Torre, presidenta de la Unió de Periodistes; Manuel Furió, president de la Associació de Mitjans Digitals de la CV; Héctor González, president de l’Associació Professional de Periodistes Valencians; i Toni Balanzà, president de l’Associació de Fotògrafs Professionals de València.

COMPARTEIX:
TW - FB