Las Naves reuneix 120 professionals en l’esdeveniment transformador de l’educació Vincle Educatiu

27 de febrer de 2020
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Durant tot un dia en l’esdeveniment es compartiran i construiran idees, propostes i accions pedagògiques de manera cooperativa en clau d’educació per a la transformació social.
  • Vincle Educatiu comptarà amb ponents de prestigi com Gema Celorio i Luis González Reyes.

Dissabte que ve 29 de febrer el centre d’innovació Las Naves reunirà en Vincle Educatiu a 120 educadors i educadores de tota la Comunitat Valenciana que volen canviar l’educació. En el segle XXI, període de nous canvis, desafiaments i reptes cada vegada més complexos i globals, l’educació ha de ser capaç de respondre davant aquesta nova realitat i afavorir la transformació social en favor d’un món més just, sostenible i igualitari.

Vincle Educatiu és una trobada educativa organitzada des del Projecte Willka i la seua àrea d’incidència a les aules, l’Aula Revuelta (www.elaularevuelta.org), que durant tot un dia compartirà i construirà idees, propostes i accions pedagògiques de manera cooperativa en clau d’Educació per a la transformació social. Un espai comú de professionals de l’educació per a construir un teixit d’educació per a la transformació social cada vegada més ampli i vinculat.

Ponents de prestigi com Gema Celorio i Luis González Reyes

La trobada comptarà amb la destacada presència de dos dels millors experts en educació transformadora a Espanya: Gema Celorio, professora en el màster de cooperació Internacional i Desenvolupament de l’Institut HEGOA de la Universitat del País Basc i una de les veus més destacades d’Espanya en Educació per al Desenvolupament: i Luis González Reyes, doctor en ciències químiques i membre d’Ecologistes en Acció. Participa en la seua Secretaria Confederal des de la seua fundació, i va ser durant nou anys co-coordinador de l’organització. Actualment és part de Garúa S. Coop. Mad., on es dedica a la formació i la investigació en temes relacionats amb l’ecologisme i la pedagogia.

Projecte Willka a Madagascar

Aquesta trobada educativa naix realment a Madagascar, de l’experiència, les reflexions, el diàleg i la labor de cooperació realitzada per un grup de 14 professors i professores de diferents col·legis de València que fa 6 anys, de manera voluntària, van construir una escola en un xicotet llogaret del centre de l’illa, i que hui alberga a 330 xiquets i xiquetes que fins llavors es dedicaven a treballar en els arrossars tots els dies des dels 5 anys d’edat.

Un projecte de cooperació que va nàixer gràcies a la creació i venda de les novel·les juvenils Willka i Kokoa, eix central de tot aquest projecte educatiu, amb les quals s’ha pogut realitzar la labor de cooperació. Actualment les novel·les es treballen en més de 60 col·legis de tota Espanya i gràcies a elles s’ha constituït una extensa xarxa de professionals de l’educació que segueixen de prop tots els passos del Projecte Willka a Madagascar i a Espanya.

Vincle Educatiu connecta a la Universitat de València, l’Ajuntament de València, una àmplia comunitat educativa de centres escolars i al teixit associatiu de la ciutat.

COMPARTEIX:
TW - FB