Las Naves reivindica la importància de l’horta i el treball de les dones rurals amb un cinefòrum

16 de octubre de 2019
CATEGORIA:
Agroalimentació
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Es projectaran dos documentals per a celebrar el Dia Mundial de l’Alimentació i el de la Dona Rural
  • Participarà també Amparo Nácher, nomenada als seus 82 anys “Llauradora exemplar” per la seua lluita per preservar l’horta.

Les dones que treballen en el món rural i la importància de l’horta protagonitzen els dos documentals que Las Naves projectarà el dimecres 16 d’octubre, a les 18.30 hores per a celebrar el Dia Mundial de l’Alimentació i el Dia de la Dona Rural.

Posteriorment a la projecció hi haurà un col·loqui amb les directores i director, respectivament, de “Entre el dia i la nit no hi ha paret” del col·lectiu Les Espigolaores (format per Natalia Castellanos Ayala, Saria Fariñas Ausina, Alba Herrero Garcés i Teresa de la Fuente Espinosa) i “Savis de l’horta”, de David Segarra.

Amb aquest cinefòrum, el centre d’innovació Las Naves de l’Ajuntament de València pretén ajudar en la visibilització del món rural i les persones que treballen en ell, així com l’enorme importància que la terra, i l’horta en concret, té en la història i la cultura de la nostra ciutat.
“Entre el dia i la nit no hi ha paret”, del col·lectiu Les Espigolaores, recupera la memòria oral de dones que han treballat l’horta valenciana i viscut en llocs com Campanar, la Partida de Dalt i la Partida del Pouet. Les entrevistes, que el col·lectiu va dur a terme durant dos anys, reflecteixen les pràctiques vinculades a la terra, així com les vivències d’aquestes dones relacionades amb ella i la seua crítica a la degradació de l’horta de València.

David Segarra, per part seua, recupera en “Savis de l’horta” les històries i experiències d’homes i dones llauradores. Gravat en 2018 a Alboraia, Castellar i Pinedo, el documental reivindica també la saviesa de la gent de la terra així com valors com la solidaritat tan units a ella.

En el cinefòrum estarà present també Amparo Nácher Gimeno, una dona veïna de Castellar que a les seues 82 anys va ser la primera dona a obtindre el reconeixement de “llauradora exemplar” per tota una vida dedicada a preservar l’horta.

L’entrada és gratuïta i només és necessari inscriure’s a través de la web de Las Naves.

COMPARTEIX:
TW - FB