Las Naves reflexiona sobre la implantació a les ciutats de projectes pilot en Salut

20 de novembre de 2018
CATEGORIA:
Salut
COMPARTEIX:
TW - FB
  • El pròxim dijous a les 17h Las Naves acollirà la jornada «Projectes pilot en Salut: Reptes i lliçons apreses», una iniciativa que reflexiona sobre el component innovador i l’èxit i fracàs d’aquestos projectes.
  • En la jornada -adreçada a l’Administració Pública, l’àmbit mèdic i assistencial olainvestigació clínica entre d’altres- es coneixeran programes pioners en atenció a pacients crònics o bones pràctiques en innovació en Salut.

Per què tenen èxit alguns projectes pilot que milloren la salut de les persones a les ciutats? Com s’implanten? Per què alguns fracassen en l’intent? Aquestes són algunes de les preguntes sobre les què girarà el pròxim dijous -a partir de les 17h- la jornada “Projectes pilot en Salut: reptes i lliçons apreses”.

Aquesta iniciativa està organitzada pelgrup VLC-Health Ecosystem, format per Las Naves, el Grup Sabien-ÍTACA de la UPV, la UV, Opesval, DCN, l’Institut Polibienestar de la UV i el Centre d’Investigació Príncep Felip, institucions totes elles que dediquen part de la seua tasca a la investigació, desenvolupament o gestió de projectes centrats en la millora de la salut. Aquest grup pertany a més a la xarxa internacional d’ecosistemesd’innovació enSalut ECHA Alliance.

La jornada està dirigida a professionals de l’Administració Pública, la investigació clínica, l’àmbit mèdic i assistencial, aagents de l’ecosistema d’innovació en Salut, responsables i tècnics/ques de projectes d’innovació, gestors/es de projectes europeus, persones emprenedores, etc.

Programes pioners innovadors

Les ponències de la jornada reflexionaran al voltant del futur de les iniciatives pilot una vegada es conclouen.Coneixerem, entre d’altres, els casos de EFFICHTRONIC, un programa europeu desenvolupat a Astúries -amb col·laboració també de la Universitat de València- que atén a pacients crònics per a que sàpiguen portar millor la seua malaltia fomentant hàbits més saludables; o els projectes CHRODIS+ Join Action de bones pràctiques en innovació en Salut i malaltiescròniques, i PACIENT ACTIU desenvolupat per la Generalitat Valenciana. A més, des de Las Naves es presentarà la «Metodologia de Transferència de Resultats a les polítiques públiques», la qual ajuda a l’escalabilitat de les bones pràctiques dels pilots cap aaltres accions públiques.

En l’àmbit de la salut la validació de solucions innovadores requereix molt freqüentment de la participació de persones usuàries en les iniciatives pilot perquè açò siga possible. No obstant açò, en moltes ocasions els pilots no arriben a implantar-se realment en la pràctica. La jornada servirà per entrar en contacte ambexperiències tant d’èxit com de fracàs de pilots finançats per projectes europeus,altresdesenvolupats per startups ispinoffs, impulsats des de la pròpia Administració Pública o implantats jaen l’àmbit hospitalari.

Programa:

17h: Benvinguda i presentació de la sessió.

17:10h: “Metodologia de Transferència de Resultats a les polítiques públiques. El model de Las Naves”. Empar Soriano, especialista en avaluació de polítiques públiques de Las Naves.

17:30h.: L’experiència de CHRODIS+ Joint Action. Antonio Sarrià, coordinador CHRODIS+ Joint Action.

17:55h: Taula Redona “Del pilot a la seua implantació: factors d’èxit i barreres. Què hem après?”. Participen:Lucas Donat de l’Hospital La Fe;Xavier Gómez de Pacient Actiu; Marta Pisano, d’EFFICHRONIC iMontserrat Robles de VeraTech for Health.

19:15h: Conclusions i tancament.

COMPARTEIX:
TW - FB