Fotografia d'una xica subjectant un cartell amb el logotip de Las Naves Brillen

Las Naves recapta el cost de la seua planta fotovoltaica amb un centenar d’inversions ciutadanes

7 de juny de 2022
CATEGORIA:
Sostenibilitat
COMPARTEIX:
TW - FB
  • La iniciativa pionera ha aconseguit arribar ja al 100% de la campanya de participació amb 105 xicotetes inversions de veïns i veïnes
  • Las Naves Brillen convertirà el centre d’innovació en un edifici públic energèticament net i eficient

Las Naves tindrà una planta solar fotovoltaica d’autoconsum, la qual s’ubicarà al sostre de l’edifici, així com un punt de recàrrega de vehicle elèctric situat en les seues instal·lacions. Aquest projecte, sota el nom de Las Naves Brillen, serà una realitat en breu i ho farà, a més, comptant amb una inversió socialitzada.

Aquesta iniciativa, duta a terme per Las Naves junt amb la consultora Ecooo, farà possible, per primera vegada a la nostra ciutat, que un edifici públic tinga una planta fotovoltaica en la que un total de 105 veïns i veïnes de la ciutat invertiran en el seu finançament, i després podran obtenir rendibilitat.

“Estem davant d’una iniciativa pionera, perquè amb Las Naves Brillen no sols marquem una estratègia clara per a impulsar edificis públics nets i eficients, sinó que, a més, ho fem, fent partícip del projecte a la ciutadania. Que se senten part d’eixa idea, que es beneficien d’ella”, explica el regidor d’Innovació i Gestió del Coneixement, Carlos Galiana.

La instal·lació tindrà una potència de 100 kWp i generarà anualment un total de 138.880 kWh d’electricitat. En total, es calcula que aquesta instal·lació generarà un estalvi anual d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle de 54.700 kg de CO2eq.

Finançament socialitzat

El cost del projecte ha estat de 100.000 euros, dels quals 80.000 euros han estat dipositats per les participacions de veïns i veïnes, i la resta els ha aportat Las Naves.

El finançament socialitzat permet a la ciutadania participar en projectes de manera col·lectiva mitjançant l’aportació d’un préstec i anar recuperant-lo progressivament i amb interessos. Així, moltes persones poden participar en projectes rebent a canvi un retorn de la inversió amb interessos. El préstecmínim per a participar en la campaña ha estat de 100 euros i el màxim, de 2.000 euros.

Missions València 2030Las Naves Brillen és un projecte més a sumar dins de l’estratègia marcada de Missions València 2030. Las Naves i la Delegació d’Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de València són els responsables d’aquest model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l’ecosistema d’innovació sense excloure a ningú, perquè les missions d’una ciutat, d’un país o de tota Europa s’aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.Actualment València està treballant en la Missió Climàtica València 2030, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra. A més, la ciutat ja forma part de les 100 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».

COMPARTEIX:
TW - FB