Las Naves presentarà els seus laboratoris ciutadans al costat d’agents d’innovació ciutadana de tot l’Estat

19 de novembre de 2021
CATEGORIA:
Labs i Makers
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Ciuta·lab pretén amb aquest espai reunir agents de la quàdruple hèlice des d’una lògica ciutadana, per a col·lectivament pensar els reptes que té la ciutat i buscar solucions innovadores per a afrontar-los.
  • Ciuta·lab serà un dels projectes que inaugure en 2022 les instal·lacions de La Farinera, edifici adjunt a Las Naves, i on el centre d’innovació traslladarà part dels seus continguts: els laboratoris ciutadans i l’acceleradora de triple impacte Col·lab.
  • Pots vindre a la presentació en La Mutant, baix inscripció en la web de Las Naves: https://bit.ly/32iGusv

El centre d’innovació Las Naves presentarà dimecres que ve 24 de novembre els seus laboratoris ciutadans orientats a Missions València 2030: Ciuta·lab. Un esdeveniment que convocarà a destacats agents de la innovació ciutadana del panorama nacional: Laura Fernández (Medialab en Escorxador, Madrid), Ricardo Antón (Colaborabora, Bilbao), Kani Poal (LAAAB, Aragó), Ibai Zabaleta (Medialab Tabakalera, Sant Sebastià), Laia Sánchez (Citilab, Cornellà de Llobregat) i Salvador Moncayo (Aeioluz, València) compartiran experiències concretes sorgides d’altres laboratoris ciutadans.

Ciuta·lab pretén amb aquest espai ajuntar a actors diversos de les anomenades “quatre hèlices” de la innovació (sector públic, sector privat, sector acadèmic investigador i societat civil) des d’una lògica ciutadana, per a pensar col·lectivament els reptes que té la ciutat orientats a la missió climàtica aprovada València Ciutat Neutra i buscar de manera col·laborativa solucions innovadores per a afrontar-los.

Els laboratoris ciutadans de Las Naves busquen convertir-se en un lloc en el qual aprendre a participar, a experimentar i a produir de manera conjunta aqueixes solucions. Un espai d’investigació i innovació en el qual reunir persones diverses, amb perfils diferents, i amb experiències i sabers diversos.

Ciuta·lab treballarà des de quatre valors centrals: col·laboració, experimentació, obertura i cures. Col·laboració ja que serà un espai en el qual desenvolupar projectes de manera col·laborativa; en el qual col·laborar i aprendre a col·laborar. Experimentació sense por d’equivocar-se i assajar solucions innovadores per a millorar les condicions de vida de manera col·lectiva. Obertura per a acollir a qualsevol persona que arribe amb les oïdes i la ment oberts a un espai en el qual tot el coneixement que es genere serà obert. I cures ja que es pretén construir col·lectivament un laboratori on compartir la cura de les persones, dels col·lectius i del territori on actua.

Ciuta·lab serà un dels projectes que inaugure en 2022 les instal·lacions de La Farinera, edifici adjunt a Las Naves, i on el centre d’innovació traslladarà part dels seus continguts: els laboratoris ciutadans i l’acceleradora de triple impacte Col·lab.

Carlos Galiana, regidor d’Innovació ha expressat que “amb aquesta aposta de Las Naves, Ciuta·lab pretén generar un espai per a ‘disoñar’ de manera col·lectiva la ciutat que volem i començar a fer-la realitat de manera col·laborativa. Un espai per a aprofundir en la democratització de la innovació permetent que la ciutadania puga posar els seus sabers, les seues capacitats i la seua creativitat al servei de la generació col·lectiva de solucions innovadores per als reptes als quals ens enfrontem com a ciutat. Un espai per a la implicació activa de la societat civil, en el qual les persones i comunitats afectades passen de ser meres receptores de ‘solucions innovadores’ a co-productores d’aqueixes solucions creatives i adaptades a les seues necessitats”.

Trobada d’agents d’Innovació Ciutadana de l’estat

Aprofitant el llançament dels laboratoris ciutadans de Las Naves, els dies 25 i 25 de novembre es reuniran a València alguns dels principals agents de l’ecosistema estatal d’Innovació Ciutadana: des d’Euskadi arribaran membres de Medialab Tabakalera (Sant Sebastià) i Colaborabora (Bilbao); des de Catalunya del Citilab (Cornellà de Llboregat), el Coboi·Lab (Sant Boi de Llobregat) i el Canòdrom – Ateneu d’Innovació Digital i Democràtica (Barcelona); des d’Aragó del LAAAB i de Madrid des de Medialab en Escorxador i la Xarxa de Laboratoris Ciutadans de la Comunitat de Madrid. A ells se sumaran agents valencians com Carpe, Makea la teua vida o Las Naves. Durant aquestes dues jornades treballaran en l’enfortiment del ‘Colaboratorio d’Innovació Ciutadana’, un espai de trobada, connexió i acció, inclusiu i acte-organitzat, per a articular l’ecosistema estatal d’Innovació Ciutadana.

Missions València 2030

El centre d’innovació Las Naves i la Delegació d’Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l’ecosistema d’innovació sense excloure a ningú, perquè les missions d’una ciutat, d’un país o de tota Europa s’aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.

Actualment s’acaba de llançar la primera missió, València Ciutat Neutra, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra i formar part de les 100 ciutats que la Comissió Europea seleccionarà dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».

COMPARTEIX:
TW - FB