Las Naves presenta una marquesina que neteja l’aire, una parada de tramvia i un pas de vianants anticovid

19 de octubre de 2020
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Els tres demostradors han sigut realitzats en diferents punts de la ciutat de València.
  • Las Naves inaugurarà en els pròxims dies el seu ‘showroom’ on exposarà els projectes d’innovació que ha dut a terme a la ciutat de València.

El centre d’innovació Las Naves de l’Ajuntament de València ha presentat aquest matí la campanya informativa ‘Açò és innovació social’ amb un demostrador d’una parada de tramvia i un pas de vianants anticovid, i una marquesina que purifica l’aire.

Com ja va fer amb l’anterior campanya ‘Persones innovant per a persones’, Las Naves pretén divulgar la cultura innovadora i donar a conéixer la innovació a totes les persones perquè entenguen com aquesta millora les seues vides. Tot això alineat amb l’estratègia d’innovació Missions València 2030 el compromís cinqué de la qual és el de comunicar el valor de la innovació a la societat valenciana.

Durant l’acte han sigut presents tant el regidor d’Innovació i Gestió del coneixement, Carlos Galiana, com la directora de relacions institucionals de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, Anaïs Menguzzato; i la directora de Las Naves, Marta Chillarón.

Carlos Galiana ha expressat que “volem traure la innovació social al carrer perquè la gent entenga el valor social de la innovació, que viu envoltada d’innovació. Que la innovació no és sinònim de tecnologia. Pot ajudar, però no és imprescindible. La innovació social afecta a les seues vides. Millora la vida de les persones”.

Així mateix ha afegit que “amb aquests tres demostradors pretenem aconseguir una connexió emocional amb la innovació sobre el terreny amb exemples reals. A València hem triat tres punts per a intervindre en l’entorn i cridar l’atenció alhora que donem solució a possibles necessitats de la ciutadania”.

Una parada de tramvia i pas de vianants anticovid

Dins del concepte de ‘Açò és innovació social’ s’ha proposat com portar aquesta idea a una tensió actual com és el COVID, buscar una solució a alguns dels problemes que està generant el virus i donar resposta amb una idea que visibilitze el que és innovació social.

Per a això s’ha sensoritzat una parada de tramvia amb la finalitat de protegir la distància de seguretat gràcies a uns sensors de moviment, que detecten quan els ciutadans estan a menys de 1,5 metres i activen un sistema d’alarma que il·lumina la parada de roig i emet un avís sonor.

A més s’ha implementat en un pas de vianants en La Marina una senyalística per a evitar aglomeracions, contactes frontals directes i conduir els fluxos de vianants en un sentit o un altre.

I finalment s’ha instal·lat una marquesina antipolució al carrer Colón. Un panell vegetal que neteja l’aire i proporciona oxigen.

Totes aquestes accions han sigut possible gràcies a la col·laboració de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana i La Marina de València que han cedit les seues instal·lacions per a portar-los avant.

El showroom d’innovació social en Las Naves

Al costat dels demostradors, Las Naves inaugurará en els pròxims dies el seu ‘showroom’ on exposarà els projectes d’innovació que ha dut a terme a la ciutat de València.

Aquest ‘showroom’ serà un espai obert al públic per a educar de la importància de la innovació social com a motor de transformacions que ens permet trobar solucions a reptes de present i futur de les nostres societats, com està posant de manifest la COVID. Segons ha apuntat el regidor Galiana “educar en innovació ens ajudarà a tindre major consciència dels problemes i poder abordar-los amb solucions innovadores”.

COMPARTEIX:
TW - FB