Las Naves presenta Sono·lab, primer laboratori d’investigació sonora de València

13 de març de 2020
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB

/ Las Naves presenta el primer laboratori sonor experimental de la ciutat per a fomentar la innovació social i democratitzar el coneixement de les noves tendències de creació i producció musical.

/ Sono·lab compta amb un estudi online amb realitat virtual i augmentada, i amb un estudi offline amb loopstations i plats de dj.


El centre d’innovació Las Naves aposta per les noves tecnologies aplicades a les tendències musicals actuals com a vehicle estratègic per a la innovació social. Sota aquesta premissa,
aquest matí s’ha presentat Sono·lab, laboratori d’investigació sonora i de noves eines de creació i producció musical de Las Naves.

Aquest laboratori sonor comptarà amb eines disruptives que abasten nous camps de creació i producció musical, dirigit a un públic seleccionat per convocatòries i col·laboracions amb altres institucions musicals i amb tallers integradors per a col·lectius en risc d’exclusió.

L’edil d’Innovació de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha destacat la posada en marxa del Sono·lab com una mostra del “compromís municipal d’utilitzar la innovació social per a millorar la vida de les persones. En aquest cas, la innovació aplicada a la música que, a través d’eines emergents, ajudarà a tindre una ciutat més compartida i integradora”.

Sono·lab disposa de dos estudis. Un ONLINE equipat amb realitat virtual i realitat augmentada perquè els joves puguen tocar instruments sense necessitat de tindre físicament un i posar a l’abast del públic el coneixement musical d’una manera fàcil i creativa gràcies a l’experiència immersiva d’aquestes tecnologies. Així mateix, té el valor afegit de permetre la cocreació en remot amb altres agents deslocalitzats.

D’altra banda, l’estudi OFFLINE està equipat amb eines d’última generació per a la creació musical en solitari, com poden ser loopstations o plats de dj amb vinils amb codis de temps.

Així mateix, gràcies a aquest projecte s’aconsegueix democratitzar el coneixement musical més avantguardista ja que es requereix d’uns dispositius i equips que suposen un cost econòmic considerable.

En una primera fase està previst que el projecte es dirigisca inicialment a estudiants tant de secundària, grau superior o universitat tant d’àmbit públic com privat, persones amb capacitats diferents i persones en risc d’exclusió social.

COMPARTEIX:
TW - FB