Las Naves presenta solucions per a lluitar contra la pobresa energètica a València

18 de abril de 2018
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB
  • La I Mostra d’iniciatives locals ‘Lluita contra la pobresa energètica’ se celebrarà el 25 d’abril i comptarà amb taules redones, ponències i un espai expositiu amb les solucions locals.
  • Es presentarà el mapatge de la pobresa energètica a València, el bo social i l’impacte que ha tingut en la ciutat, així com experiències d’altres municipis.

El centre d’innovació Las Naves celebrarà el pròxim 25 d’abril la I Mostra ‘Lluita contra la Pobresa Energètica’ que comptarà amb taules redones, ponències i un espai expositiu de solucions locals contra la pobresa energètica.

Aquesta mostra, organitzada pel grup de treball sobre la Pobresa Energètica de la xarxa Connecta Energia de Las Naves, tindrà un enfocament pragmàtic basat en accions que es realitzen per a lluitar contra la pobresa energètica i involucrant a les persones que estan treballant directament en contacte amb les persones afectades per aquest problema com a voluntaris, treballadors socials, agents de desenvolupament local, agents energètics, etc.

El regidor d’Innovació i Energies Renovables de l’Ajuntament de València, Berto Jaramillo, explica la rellevància d’aquesta primera mostra “ja que és una manera de combatre la situació lamentable que vivim relacionada amb l’energia: les dificultats que tenen moltes famílies per a poder pagar la llum o el gas. És interessant i una obligació del govern local donar a conèixer solucions que poden ajudar a lluitar contra la pobresa energètica que afecta a la ciutadania”.

Aquesta I Mostra de “Lluita contra la pobresa energètica” pretén donar a conèixer iniciatives i compartir experiències locals que lluiten contra la pobresa energètica. La xarxa Connecta Energia ha identificat aquest repte com un dels eixos de treball prioritaris per a aconseguir l’objectiu d’una transició energètica. “Hem de canviar el model i caminar cap a un nou model energètic de consum d’energies renovables, democràtic i just en la ciutat de València”, afegeix el regidor Jaramillo.

Al llarg del dia es presentarà l’Estudi sobre la pobresa energètica a Espanya, el Mapatge de la pobresa energètica a València, el bo social i l’impacte que ha tingut en la ciutat.

A més es coneixeran experiències d’altres municipis en la taula redona sobre iniciatives locals organitzada per la Cooperativa Elèctrica d’Alginet, coordinadora local del projecte europeu Assist2gether. Experiències com la lluita contra la pobresa energètica des d’una cooperativa a Crevillent (Alacant) o el pla de xoc a través d’un bo a Cadis.

Aquesta primera mostra té com a objectiu donar a conèixer iniciatives locals de lluita contra la Pobresa Energètica, posar en contacte a actors treballant sobre el tema per a fomentar sinergies i compartir experiències i fomentar la participació de més actors en el grup de treball de la xarxa Connecta Energia per a innovar contra la pobresa energètica.

Està co-organitzada per Ingenio-UPV, Cooperativa Eléctrica de Alginet, ASSIST2GETHER, Fundació Observatori del Canvi Climàtic, Las Naves, Cáritas, AEIOLUZ, IIE-UPV, Plataforma por un nuevo modelo energético (PNME).

Més informació i inscripcions sobre el programa en aquest enllaç.

COMPARTEIX:
TW - FB