Las Naves presenta l’exposició ‘L’Art de la Realitat Augmentada’ dels canadencs Impossible Things

18 de juny de 2018
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • L’exposició ha passat pel AGO, museu d’art més gran de Canadà, i per diferents ciutats com Los Ángeles, Ciutat de Mèxic i pròximament Venècia.
  • Al costat de l’exposició, els visitants podran acudir a xarrades gratuïtes en Las Naves relacionades amb comunitats makers i continguts audiovisuals multiplataforma.

Dimecres 20 de juny els artistes canadencs Alex Mayhew i Ian Kelso, coneguts com Impossible Things, estaran en el centre d’innovació Las Naves per a presentar l’exposició “L’Art de la Realitat Augmentada”. Un conjunt d’obres amb la tecnologia com a fil conductor que es podrà visitar fins al dissabte 23 de juny en el centre de Joan Verdeguer dins de les activitats programades en el marc de Digital Jove.

La pintura a l’oli va ser una vegada un mitjà tecnològic d’última generació. Ara la persona gasta una mitjana de 16 segons mirant una obra mestra clàssica. Culturalment hem canviat radicalment la forma en què processem les imatges. Som la generació d’Instagram: estem saturats en un flux interminable de belles imatges. No ens detenim, fem una pausa i reflexionem sobre quines experiències culturals i d’entreteniment tan inspiradores alguna vegada van ser eixes pintures a l’oli, o si considerem cuán importants han d’haver sigut per a explicar les històries de la seua època.

ReBlink és el nom original de la mostra “L’Art de la realitat augmentada” i significa parpellejar dues vegades. Una mostra que va començar com una gran idea per a un xicotet projecte d’art, que usaria realitat augmentada (AR) per a enfocar una lent moderna sobre deu pintures clàssiques. L’exposició, muntada al juliol de 2017 en el AGO, el museu d’art més gran de Canadà, va barrejar les visions dels artistes originals afegint a la perfecció reinterpretacions alternatives, sovint tridimensionals, de la realitat perquè l’espectador puga bregar amb elles. L’exposició immediatament va captar imaginacions sobre com les seues realitats canviants es van convertir en noves oportunitats molt atractives per al compromís, la interpretació, l’entreteniment i l’educació.

L’exposició ha demostrat ser un gran èxit en el museu amb visitants de totes les edats, ha viatjat a Los Angeles, a la Ciutat de Mèxic i (pròximament) a Venècia, i ha atret l’atenció dels mitjans de tot el món.

MÉS ACTIVITATS DINS DE DIGITAL JOVE
Cinema Jove mira al futur en el seu 33ª edició amb la incorporació d’un fòrum de debat dedicat a les noves narratives digitals de creació: Digital Jove. En aquesta nova secció s’aprofundirà en la convergència entre art, ciència, tecnologia i comunicació, i es reflexionarà sobre el seu impacte social tal com es pot veure en les següents activitats que tenen lloc en Las Naves.

El divendres 22 de juny estarà dedicat a les comunitats makers amb xarrades tan variades com el ‘Transhumanisme digital’, ‘Women techmakers’, comunitats makers com Fabrica Barri i espais de coworking com Nolich. El dissabte 23, el protagonista de Digital Jove en Las Naves serà el contingut audiovisual on coneixerem les ‘Noves plataformes per a nous continguts’, les ‘Propostes digitals multiplataforma del sector audiovisual’ o el cas d’èxit de l’estudi d’animació La Tribu.

COMPARTEIX:
TW - FB