Las Naves presenta la sèrie documental “Nerfeadas” sobre el masclisme en la indústria del videojoc

27 de febrer de 2020
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Es tracta de l’estrena a València d’aquesta docuserie.
  • A través de deu capítols s’aborden temes com a representació, GamerGate o el moviment feminista en l’àrea.

El centre d’innovació Las Naves presenta aquest divendres 28 de febrer, a les 18.30 hores, la sèrie documental “Nerfeadas” que aborda, des d’un prisma crític i feminista, què ha passat i està passant en el món del videojoc respecte a les dones i com aquestes estan canviant a poc a poc el propi mitjà. La projecció comptarà amb la presència de la seua autora, i referent internacional en el tema, Marina Amores.

A l’esdeveniment, organitzat per FemDevs, poden assistir totes les persones que estiguen interessades en com una cosa tan antiga com el patriarcat ha permeat a una indústria tan jove com és la dels videojocs. FemDevs celebra meetups mensualment amb la col·laboració de Las Naves, dins de la seua línia de treball d’acostar el llenguatge del videojoc, el seu desenvolupament i anàlisi a la perspectiva de gènere.

“Nerfeadas” consta de deu capítols que compten amb la veu de més de vint professionals entrevistades procedents de tots els àmbits del videojoc. Alguns dels temes que s’aborden en “Nerfeadas” són representació, dones en el desenvolupament, el GamerGate, la dona com a consumidora o el moviment feminista en els videojocs.

Las Naves incorpora en totes les seues línies de treball la perspectiva de gènere i impulsa i col·labora en projectes que lluiten contra el sistema patriarcal que fins i tot impera en la societat. Per exemple el centre d’innovació ha posat en marxa, juntament amb la Universitat Politècnica de València, els ‘Murals interactius dones de ciència” amb els quals visibilitzar a dones científiques el treball de les quals ha sigut històricament silenciat.

COMPARTEIX:
TW - FB