Las Naves presenta la secció Gamers del Humans Fest en un esdeveniment en línia

9 de febrer de 2021
CATEGORIA:
ICC
COMPARTEIX:
TW - FB
  • La sessió tindrà lloc el pròxim dia 10, a les 18 hores, i podrà seguir-se a través del canal de Youtube de Las Naves i Humans Fest.
  • S’exhibiran per primera vegada algunes de les experiències 360 participants en el concurs de Gamers, com a Ms VeRtigo de Rona Stoffer, que va perdre la veu i l’equilibri després d’un accident de trànsit, i que la realitat virtual li ha permés explorar l’espai i el cinema, amb una llibertat infinita del cos.

Las Naves presenta demà en un esdeveniment en línia la secció Gamers del Humans Fest – XII Festival Internacional de Cinema i Drets Humans de València. Aquesta secció està dins del programa FUTURS, dedicat als videojocs seriosos, i tractarà d’impulsar formats digitals que promoguen la conscienciació social sobre els drets humans.

La sessió tindrà lloc el dimecres 10, a les 18 hores, i podrà seguir-se a través del Canal de Youtube de Las Naves i Humans Fest.

En aquesta edició i sota el lema “Infància i joventut”, el festival potenciarà amb activitats durant tot l’any, la participació dels joves en la nova secció Gamers de videojocs seriosos.

El Humans Fest està concebut com un generador de projectes. Per aquesta raó contínuament s’apliquen noves idees, amb la finalitat d’enriquir-se i adaptar-ho als diferents canvis de l’entorn. Així, un dels projectes més rellevants i innovadors del Humans 21, és la creació de Humans Gamers, la secció de videojocs seriosos del Humans Fest.

A través de diferents activitats, Humans Gamers pretén innovar impulsant nous formats digitals, on l’art s’utilitza com una eina de conscienciació social, i promou la reflexió i la conscienciació sobre els drets humans.

Tallers de videojocs amb col·lectius en risc d’exclusió social, la participació activa en la creació, desenvolupament i producció de videojocs seriosos o la creació del I Certamen internacional de videojocs seriosos i realitat virtual, són algunes de les activitats que Gamers ve desenvolupant en els últims mesos.

Durant aquesta presentació, es donaran a conéixer algunes associacions culturals que treballen entorn dels videojocs seriosos en els camps de l’educació o l’art. Així mateix, s’exhibiran per primera vegada algunes de les experiències 360 participants en el concurs de Gamers, com a Ms VeRtigo de Rona Stoffer, que va perdre la veu i l’equilibri després d’un accident de trànsit, i que la realitat virtual li ha permés explorar l’espai i el cinema, amb una llibertat infinita del cos. O Dinners, d’Ana Vijdea i Cosmin Nicoara, que reuneix 8 famílies de Syracuse (NY), totes de diferents orígens ètnics, i ens unim als moments íntims del seu sopar, a través d’una experiència de vídeo immersiva

Gamers

Gamers s’emmarca dins de la secció Futurs, el programa del Humans Fest dedicat a la joventut, específicament des dels quatre anys fins a l’edat universitària. Era important per a l’equip del festival que xiquets, xiquetes, adolescents i joves reberen una atenció especial dins de la nostra programació. Aquest programa treballa igualment amb persones privades de llibertat amb la idea d’oferir-los eines de reflexió i conscienciació entorn de la nostra societat.

D’entre tots els participants del concurs de Gamers, el jurat farà una selecció de 5 finalistes que tindran l’oportunitat d’exhibir els seus treballs en un esdeveniment obert al públic general, i que suposarà una trobada amb importants productores i institucions del videojoc de l’escena nacional. El festival possibilita així noves sinergies entre projectes amb una clara iniciativa social els resultats de la qual puguen suposar un benefici a la societat en general.

Així mateix, una de les propostes finalistes serà un projecte desenvolupat dins de la Comunitat Valenciana en un clar compromís del festival per impulsar el talent amb segell valencià.

COMPARTEIX:
TW - FB