Las Naves presenta el seu observatori de tendències socials GENTS

23 de abril de 2020
CATEGORIA:
Tendències Socials
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Aquest nou observatori naix amb l’objectiu d’identificar els canvis socials emergents i com aquests poden inspirar a empreses i institucions en la presa de decisions que els ajuden a ser més rellevants per a la societat.
  • La primera activitat de GENTS serà el webinar gratuït “Tendències per a actuar” d’Alfons Cornella, pensador, innovador i soci fundador de la consultora Infonomía.

El centre d’innovació Las Naves presentarà dimarts que ve 28 d’abril GENTS, un observatori de tendències socials que ajudarà institucions públiques i empreses privades a entendre i adaptar-se al futur més pròxim.

GENTS és el Grup d’Estudi de Novetats i Tendències Socials de Las Naves i naix en un bon moment, ja que en les últimes setmanes tot ha canviat. L’aparició del Covid-19 ha suposat una transformació ràpida de les rutines i hàbits de totes les persones i ara, quan comencem a veure més a prop el moment de reprendre la vida quotidiana, és el moment d’analitzar i estudiar com han impactat els canvis en el nostre comportament com a individus i reenfocar el retorn.

Les tendències no són modes llunyanes o idees abstractes. Són reaccions, necessitats i demandes latents d’una societat que s’expressen a través de múltiples formes com la cultura, el consum o les relacions interpersonals. Cada època està marcada per unes tendències que generen les necessitats, o insights. El procés de formació d’aquests corrents sol ser progressiu, excepte quan succeeixen fets puntuals que fan de detonants i acceleren l’arribada del canvi, com la crisi que estem vivint.

En els últims temps la importància de la sostenibilitat, els canvis pel creixement constant de l’esperança de vida, l’impacte de l’evolució tecnològica en la vida de les persones, la pèrdua de confiança en els sistemes institucionals o la creixent revaloració del pròxim i local enfront del global estan marcant el marc d’evolució de la societat i com a necessitats latents, són una oportunitat per a la innovació.

Aquest projecte s’estrena el pròxim 28 d’abril amb un webinar públic i gratuït de la mà d’Alfons Cornella, pensador, innovador i soci fundador de la consultora Infonomía. En una sessió pública i gratuïta, en la qual les persones interessades es poden inscriure a través de la web de Las Naves (lasnaves.com), Alfons compartirà la seua particular radiografia de la nova normalitat, l’escenari sociocultural que ens trobarem a la volta del confinament i quals seran les tendències clau que les empreses i institucions han d’observar i integrar per a guanyar rellevància social en el nou context al qual tornarem.

Sensors que connecten a les institucions públiques i als negocis amb la societat

El nou observatori, impulsat amb la participació d’Agència Maslow com a equip col·laborador en la secretària tècnica, és un projecte divulgatiu per a acostar la innovació per tendències a les institucions i empreses obrint així una nova via de col·laboració entre Las Naves, la resta d’institucions públiques i el teixit empresarial.

“Les tendències són senyals reals de com serem dins d’un temps. Són sensors que ens parlen de les necessitats que estan per vindre i, per la seua capacitat d’anticipar escenaris, haurien de ser una eina clau en qualsevol procés creatiu i innovador hui dia”, comenta Marta Chillarón, directora de Las Naves.

A través de GENTS, Las Naves organitzarà esdeveniments, xarrades i conferències i publicarà a través de la seua pàgina web informació i continguts especialitzats i actualitzats, enfocats a ampliar el coneixement de les noves tendències i interessos globals de la societat actual. Entre les seues activitats, posarà en marxa un servei d’ideació al servei d’empreses i publicarà informes com l’estudi “Tendències globals en ciutats reals” que analitzarà l’impacte de les principals tendències mundials a la ciutat de València en aquest any 2020.

COMPARTEIX:
TW - FB