Las Naves presenta el llibre sobre urbanisme col·laboratiu de Paisaje Transversal «Escuchar y transformar la ciudad»

4 de desembre de 2018
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB
  • El pròxim dilluns 10 de desembre a les 19h Las Naves acollirà la presentació d’aquest primer llibre de Paisaje Transversal, oficina d’innovació especialitzada en el desenvolupament de projectes de transformació urbana.
  • Paisaje Transversal compartirà amb el públic la seua visió innovadora de l’urbanisme en el centenar de projectes que ha dut a terme fins ara, un d’ells -#MésVerdBenicalap- actualment es troba en marxa al barri de Benicalap i està inclòs en el projecte europeu GrowGreen.

Paisaje Transversal té ampla experiència en l’urbanisme col·laboratiu i en la millora de les ciutats a través de metodologies de participació ciutadana i solucions concretes. Amb seu a Madrid, treballa en la transformació de les ciutats i els territoris des d’una perspectiva innovadora, integral i participativa. El seu primer llibre “Escuchar y transformar la ciudad” -ja presentat a la capital i que coneixerem el pròxim 10 de desembre a les 19h en Las Naves-, es la mostra d’eixe treball i eixa visió que compta amb un bagatge de més de 10 anys i 100 projectes d’experiència pràctica. En aquesta obra s’apunta com el fet d’abordar les problemàtiques de les ciutats, requereix d’una perspectiva integral i participativa per a superar els desafiaments i combatre la desigualtat urbana.

Segons els seus autors, «el llibre serveix tant com a revisió dels assumptes urbans clau, del seu origen i situació actual, com de tractat pràctic i tècnic per a entendre i aplicar noves formes d’intervenir en ells des d’una perspectiva transversal, integral i participativa, és a dir, que atenga de manera simultània i coordinada a diferents mirades, disciplines i factors urbanístics, ambientals, socials i econòmics i incorpore a la població tant en el procés d’anàlisi dels problemes com en el disseny de les solucions».

En la presentació del llibre del pròxim dilluns intervindran els membres de Paisaje Transversal, així com Ramón Marrades, director de l’Oficina Estratègica de la Marina de València, Eva Álvarez, professora d’Arquitectura ETSAV-UPV i Javier Ibáñez, director tècnic de Las Naves.

Sobre Paisaje Transversal

L’oficina d’innovació urbana, Paisaje Transversal, fou creada en 2011 per Pilar Díaz Rodríguez, Guillermo Acer Caballero, Jorge Arévalo Martín, Jon Aguirre Such i Iñaki Romero Fernández de Larrea. Ha participat, com dèiem, en més d’un centenar de projectes en tota Espanya i Llatinoamèrica (Mèxic, Perú, Brasil i Guatemala), així com en grans operacions de transformació urbana i ha dissenyat i executat projectes de planificació estratègica i regeneració urbana integral i desenvolupament territorial. És reconeguda per les seues actuacions en matèria de disseny col·laboratiu de l’espai públic, l’activació d’equipament, el disseny de laboratoris urbans i accions en matèria de patrimoni i turisme.

A més, Paisaje Transversal porta funcionant des de 2007 com a espai de reflexió sobre desenvolupament urbà sostenible a través del seu blog, un dels més influents en el món sobre arquitectura i urbanisme en espanyol. Al setembre de 2015, va rebre el Premi a l’Excel·lència en l’Economia Social Madrilenya per la seua aportació a la societat a través de projectes d’urbanisme participatiu. Així mateix, compta amb el Premi Arquia/Innova 2016 de la Biennal d’arquitectura jove espanyola Arquia/Pròxima.

Paisaje Transversal a Benicalap

A la nostra ciutat, actualment Paisaje Transversal es troba treballant en el procés de participació #MésVerdBenicalap, inclòs al projecte europeu GrowGreen, el qual redissenya el barri valencià amb l’objectiu d’implementar solucions basades en la naturalesa, connectar l’Horta amb la ciutat i altres accions sempre dirigides a recuperar espai públic, incrementar les zones verdes i millorar la qualitat de vida del seu veïnat.

COMPARTEIX:
TW - FB