Las Naves presenta el festival Parets Forum amb una programació innovadora i multidisciplinar 

18 de abril de 2023
CATEGORIA:
ICC
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Se celebrarà el divendres 5 i el dissabte 6 de maig a Las Naves i La Mutant, amb el suport de Vibra Mahou
  • Comptarà amb una programació que aglutina territoris com l’exposició, la música en directe, DJ sets, la dansa, la intel·ligència artificial o la fotografia

Exposició, lives, dj sets, dansa, set design, AI, fotografíia, pop up market i restauració articulen el primer festival de Parets Fòrum. El certamen se celebrará els dies 5 i 6 de maig en Las Naves i La Mutant de València i naix amb la missió de generar un diàlegentre disciplines artístiques per a desencorsetar la idea clàssica de festival i impulsar una gestió cultural integradora. El festival Parets Forum està impulsat per Las Naves dins de la programació d’indústries creatives i culturals amb l’objectiu de promoure la comunitat creativa i innovadora de la ciutat de València.

Las Naves acollirà l’exposició “Sobrepintar” de Luce i Daniel Muñoz del 5 de maig al 7 de juny, dins del festival Parets Forum. L’obra de Luce s’enfoca en temes com la identitat, la memòria i la percepció. Daniel Muñoz, per la seua banda, és muralista de pintura figurativa i planteja reflexions sobre la reglamentació de l’art públic o la realitat sociopolítica, urbanística o arquitectònica.

La fotografia serà l’eix central de la programació curada per Jorge Alamar, que s’ubicarà a la Sala Polivalent de Las Naves. Amb el debat “Featuring” amb Sofia Alemán, Álex Marco, Julián Barón i Pepa L. Poquet moderat per Estela Sanchis, en una conversa intergeneracional al voltant de la imatge. O la sessió de bookjockey “Fent foc o fugint” amb Las Mediocre i l’editorial Tapas Duras.

A partir de les 18h, al pati de Las Naves, tant divendres 5 com dissabte 6 també hi haurà dos DJ sets amb Tony Karate, Badano i Chirie Vegas, d’una banda; i Andrae Durden, Ciberchico i Leftee fins les 00h de la nit. El DJ set, a més, ha comptat amb el disseny de Paul Loubet, artista francés resident a València, que ha intervingut la cabina del stage del pati de Las Naves on se situaran els DJs. Loubet té una àmplia trajectòria artística en disseny gràfic i en la creació de mons visuals únics, que han estat exposats a galeries i institucions d’arreu del món (Palais de Tòquio, Villa Medicis, Musée Royal de Mariemont).

Totes les activitats de Parets Forum programades a Las Naves són amb entrada lliure.

En La Mutant: concerts, pop up market i Intel·ligència Artificial

Els concerts programats durant el cap de setmana tindran lloc en el Stage Vibra Mahou en La Mutant. Els protagonistes del divendres seran grans llegendes del rap espanyol de culte com Chicoes3 i Joka Jr. Suarez, un artista assentat com Hoke i una jove promesa del género com Huda. El cartell del dissabte compta a més amb propostes modernes i avantguardistes que són referents del nou pop espanyol com Ralphie Choo, Holics, AMORE i Vatocholo.

El festival acull el València Hype Workshop, el pas de Do Rouch, també conegut com a Don Roque, i un pop up market.

Sobre la IA, el festival comptará amb la xarrada “Ars ex machina: nous horitzons de l’art i la creativitat” moderada per Edu Almiñana i amb participants de luxe com Ausias Pérez, Tomás García, Víctor Pérez, Boldtron i Chacho Pobla en la qual es debatrà sobre quina direcció prendrà́ aquesta capacitat que ens defineix com com a espècie i sobre l’impacte de la IA en el nostre futur.

La identitat visual de Parets Fòrum ha sigut dissenyada per l’estudi T.O.T, dirigit per Ausias Pérez. L’anunci d’aquesta col·laboració es porta a terme a través d’un model de llenguatge basat en la Intel·ligència Artificial, en concret de Xat GPT, de l’empresa OpenAI. A més, Parets Fòrum presenta una exposició d’art generatiu basat en intel·ligència artificial. La mostra ofereix una experiència única d’art digital, explorant els límits de la creativitat i la tecnologia.

Las Naves amb les Indústries Creatives i Culturals

El compromís d’impulsar la creativitat i la innovació, i de promoure l’atracció de talent, forma part dels objectius marcats dins de Missions València 2030 per una ciutat creativa i emprenedora.

Al centre d’innovació de l’Ajuntament de València, Las Naves, s’entén la creativitat com a eina transversal per impulsar la innovació creuada i oberta entre entitats i organitzacions de diferents sectors; i aprofiten els llenguatges expressius per connectar amb els públics a través de l’emoció.

COMPARTEIX:
TW - FB