Las Naves presenta ‘Col·lab Weekend’, el primer hackaton d’innovació social i urbana de València

15 de juliol de 2019
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Se celebrarà del 20 al 22 de setembre al centre d’innovació i els desafiaments estaran classificats en tres àrees: Ciutat Saludable, Ciutat Sostenible i Ciutat Compartida.
  • La participació en aquest hackaton és per equips (de 4 i 6 persones), però els participants es poden inscriure de forma individual i integrar-se en equips ja formats als quals els falten diversos perfils.

Las Naves presenta ‘Col·lab weekend’ el primer hackaton d’innovació social i urbana de la ciutat de València que tindrà lloc del divendres 20 al diumenge 22 de setembre de 2019 a Las Naves, centre d’innovació de l’Ajuntament de València.

Durant tot un cap de setmana, les persones participants podran desenvolupar solucions innovadores que donen resposta a un total de 24 desafiaments que cobrisquen diferents necessitats de la ciutadania, així com l’entorn urbà i de l’horta de València. Aquests desafiaments estaran classificats en tres àrees que són Ciutat Saludable on es buscarà el benestar individual de la ciutadania, Ciutat Sostenible que persegueix la millora de l’entorn urbà i medi ambient, i Ciutat Compartida que aprofundirà en el benestar col·lectiu de la ciutadania.

Entre els desafiaments cal destacar “No més soledat” amb solucions innovadores que ajuden a detectar situacions de soledat entre persones majors; “No more Plastics” per a reduir l’ús d’envasos plàstics o introduir alternatives a la utilització de plàstics; “Recicla-me” amb solucions per a la millora del nivell de reciclatge entre la ciutadania resident en entorns urbans; “Accessibilitat universal en entorns públics” per a persones amb diversitat funcional (física, sensorial o intel·lectual) en el transport públic i en l’accés a espais i serveis públics; “Renovable plus” amb la finalitat d’incrementar l’ús d’energies renovables en entorns públics i privats, o “Nomore waste” amb l’objectiu de reduir el desaprofitament d’aliments.

La participació en aquest hackaton és per equips (de 4 i 6 persones), però els participants es poden inscriure de forma individual i integrar-se en equips ja formats als quals els falten diversos perfils. En aquest esdeveniment tenen cabuda tot tipus de perfils.

La inscripció en aquest hackaton és totalment gratuïta. L’aforament està limitat a 40 persones a les quals s’enviaran l’enllaç de confirmació d’assistència i les entrades, uns dies abans de l’esdeveniment, atenent rigorosament l’ordre de pre-inscripció.

Premis

El premi principal d’aquest hackaton consistirà en un accés directe al programa de Pre-acceleració del Col·lab en Las Naves. S’establirà a més, una dotació econòmica de 3.000€ si la proposta guanyadora desenvolupa el projecte innovador amb perspectives de viabilitat futura. El lliurament d’aquesta dotació econòmica està condicionada a la superació d’un procés d’avaluació del Pla d’actuació d’aquest projecte que es produirà als 4 mesos del hackathon, en el qual es valoraran, entre altres aspectes, el grau de compromís de l’equip i l’impacte del projecte sobre la qualitat de vida de la ciutadania i l’entorn.

Es valorarà l’establiment de més premis que reconeguen aquells projectes que presenten les millors idees en diferents àrees d’innovació social i urbana.

Informació i inscripcions:

Tota la informació i pre-inscripcions en la pàgina:

www.collabweekend.com

COMPARTEIX:
TW - FB