Las Naves premia amb 45.000 euros solucions innovadores de cultura inclusiva

28 de maig de 2018
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Es tracta de millorar la producció cultural i l’ accessibilitat a la cultura de col·lectius diversos, com ara les persones amb funcionalitat diversa, refugiades o migrades, dones, col·lectiu LGTBI o minories ètniques.
  • Les propostes enviades fins el 30 de juny podran ser programes, projectes i activitats concretes, aplicacions tecnològiques, metodologies i/o processos innovadors.

L’objectiu del concurs d’idees del Laboratori de Cultura Inclusiva impulsat pel centre d’innovació Las Naves és seleccionar diferents projectes, propostes i solucions que o bé faciliten l’accés a la cultura, o estiguen relacionades amb la producció i el suport a la creació de continguts culturals, o que ajuden a sensibilitzar a la societat per acabar amb els prejudicis cap als col·lectius diversos que més pateixen eixes barreres com ara les persones refugiades o migrades, amb funcionalitat diversa, dones, col·lectiu LGTBI o minories ètniques.

Las Naves al llarg dels últims dos anys ha estat identificant els reptes referents a la inclusió de totes les persones en els diversos àmbits de la vida social. I és en la producció cultural i en l’accés a la cultura on han trobat moltes dificultats estes persones de col·lectius diversos. Des de la xarxa Connecta Cultura es va convocar a representants d’institucions públiques, de l’àmbit de l’Acadèmia, del sector privat i de la societat civil organitzada per concloure els reptes que es plantegen en este concurs d’idees del Laboratori de Cultura Inclusiva.

La cultura és una de les ferramentes més potents per a contribuir a la democràcia. En eixe sentit, és fonamental buscar alternatives per a permetre que totes les persones, individual o col·lectivament, puguen sentir-se reconegudes, expressar-se i participar. Per eixa raó creiem imprescindible buscar solucions per a que eixes barreres desapareguen, per a fer de València una ciutat més inclusiva. I per este motiu llancem esta convocatòria pública que ens ajudarà a conèixer i solucionar els reptes que tenim en matèria de cultura inclusiva en la ciutat de València i que hem detectat des del centre d’innovació Las Naves”, explica el regidor d’innovació de l’Ajuntament de València Berto Jaramillo.

Les propostes enviades podran ser programes, projectes i activitats concretes, aplicacions tecnològiques, metodologies i/o processos innovadors, i hauran de ser executades en un màxim de 6 mesos a la ciutat de València en el cas que siguen seleccionades.

El cost total destinat al finançament dels projectes és de 45.000 euros (IVA inclòs), encara que la quantia asignada a cada projecte guanyador no serà superior a 15.000 (IVA inclòs).

Les propostes es podran remetre fins al 30 de juny de 2018 per correu electrònic a perfildelcontratante@lasnaves.com. Les bases i l’annex que s’ha d’enviar estan penjats en l’apartat del perfil del contractant de la web de www.lasnaves.com.

COMPARTEIX:
TW - FB