LAS NAVES posa en marxa ValueCare amb una app per a millorar la qualitat de vida i reduir la soledat de les persones majors

1 de abril de 2020
CATEGORIA:
Salut
COMPARTEIX:
TW - FB

 

  • L’objectiu és fomentar l’envelliment saludable i lluitar contra la soledat no desitjada en persones majors de 65 anys amb un estat de salut fràgil
  • Gràcies a aquesta APP els usuaris podran rebre informació sobre nutrició, exercicis o hàbits saludables de manera personalitzada i recolzada per un professional de la salut.
  • El projecte pilot està previst que comence a la primavera del 2021 amb els socis locals UVEG-Polibienestar i K-Veloce, així com amb la col·laboració de l’Hospital Clínic i l’Ajuntament de València a través dels serveis socials municipals.

ValueCare pretén fomentar l’envelliment saludable mitjançant el disseny d’una metodologia i una solució tecnològica que cree valor per als pacients, facilitant un pla de salut personalitzat i individualitzat a cada persona i totalment recolzat per professionals soci-sanitaris.

Els pacients podran d’una manera senzilla a través d’una aplicació gratuïta en el seu mòbil accedir a informació de gran utilitat per al seu estat de salut, així com tindre accés a serveis de salut i de prescripció social.

En aquesta línia, el regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha ressaltat que “hui més que mai som conscients de la importància d’ajudar a les persones majors, especialment a les més vulnerables que acusen més els problemes de salut i la soledat. Gràcies a ValueCare ajudarem molts veïns i veïnes de València que pateixen problemes de fragilitat i/o múltiples afeccions cròniques”.

Les persones usuàries podran controlar els seus propis resultats i dades de salut, així com consultar les recomanacions mèdiques i prescripcions vàries. Per a totes aquelles persones que puguen veure’s afectades per la bretxa digital, ValueCare també contempla sessions grupals de formació i capacitació.

En el pilot de València, aquesta solució persegueix millorar la qualitat de vida de les persones majors en situació de fragilitat aconseguint un envelliment saludable gràcies a una visió completa que contempla tant atencions de l’àmbit mèdic com de l’àmbit social, fent especial èmfasi a abordar la soledat no desitjada, la qual cosa completa una atenció soci sanitària integral basada en el valor que aporta a la persona major i els seus familiars.

Per exemple, les persones malaltes podran rebre informació sobre nutrició, exercicis o hàbits saludables, tot això de manera personalitzada i recolzada per un professional de la salut.

Així mateix, el personal mèdic podrà consultar informació de l’activitat dels pacients, rebre informació rellevant del dia a dia del pacient i anar adaptant el pla personalitzat de salut a l’evolució de les persones participants, entre altres funcionalitats.

En concret, en el projecte pilot poden participar persones majors de 65 anys amb fragilitat moderada i les seues famílies, sempre que pertanguen als centres de salut que competeixen a l’àrea de l’Hospital Clínic de València i Malva-rosa.

LAS NAVES participa en el projecte europeu ValueCare, finançat pel programa H2020 de la Comissió Europea, al costat dels socis locals UVEG-Polibienestar, K-Veloce, i compta amb la col·laboració de l’Hospital Clínic i l’Ajuntament de València.

Més informació: https://projectvaluecare.eu/

COMPARTEIX:
TW - FB