Las Naves posa en marxa un grup de treball de moda sostenible amb els agents del sector

6 de maig de 2021
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB

 

  • La indústria de la moda és la segona més contaminant del planeta, segons l’ONU.
  • Nou grup de trobada, reflexió, coordinació i treball centrat en la moda sostenible, àrea de creació que té un gran impacte en el medi ambient.

El centre d’innovació Las Naves, de l’Ajuntament de València, ha posat en marxa aquest matí un nou grup de trobada, reflexió, coordinació i treball centrat en la moda sostenible, àrea de creació que té un gran impacte en el medi ambient. Tant és així que des d’aquest nou concepte molts creadors i empreses estan plantejant noves propostes, i des de Las Naves es pretén abordar aquesta problemàtica des dels creadors i emprenedors socials vinculats a la moda.

La indústria de la moda és la segona més contaminant del món, segons l’ONU, ja que produeix més emissions de carboni que tots els vols i transports marítims internacionals junts. Només per a confeccionar uns vaquers es necessiten aproximadament 7.000 litres d’aigua, que és la quantitat que una persona consumeix en 7 anys.

Dins de la línia de treball de suport a les Indústries Culturals i Creatives de la ciutat de València, des de Las Naves s’impulsarà aquest grup de treball ‘Moda + sostenible’, alineat amb l’estratègia d’innovació Missions València 2030 que persegueix, entre altres coses, una ciutat més sostenible.

Fins al moment, el treball realitzat des de Las Naves ha sigut crear una base de dades que reculla als agents del sector i organitzar-lo amb l’esquema de les quatre hèlices de la innovació. D’aquest llistat d’agents, que anirà ampliant-se contínuament, s’ha seleccionat a alguns representants de l’Acadèmia, Administració, empreses i creadors, i societat civil amb els quals es contactarà en la primera fase del procés.

Els participants, entre d’altres, en aquesta primera trobada han sigut EASD, Barreira, CEU, AITEX, DIMODA, Fundació CUS, GRECOTEX, WDCV 2022, ADCV, reflaix, Tonuca, Meu Teu, PAU C. c., Trashy Queen, Clotsy, Upyclick, Jeanologia, Lacontra, Visori Studio i Hupit.

El contingut d’aquesta reunió, que ha tingut lloc aquest matí, ha sigut conéixer als participants, compartir els objectius que perseguiran, esmentar alguns exemples que estan en marxa i que no han funcionat, i conéixer l’opinió dels assistents.

El projecte comptarà amb una Secretaria Tècnica que estarà a càrrec de Felipe Reynoso i Paula Sahuquillo, de l’empresa reflaix. I tindrà una plataforma que servisca de suport per a oferir informació a agents del sector i públic en general, al mateix temps que diferents accions en xarxes socials.

 

COMPARTEIX:
TW - FB