Moment d'una de les xarrades sobre salut de les dones

Las Naves posa el focus en l’equitat de gènere per a millorar la salut de les dones

23 de febrer de 2024
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • La I Jornada de Salut de la Dona de la Societat Valenciana de Medicina Familiar i Comunitària (SoVaMFiC) se celebra hui en Las Naves amb èxit d’assistència de professionals de l’àmbit sanitari.
  • Las Naves participa per a donar a conéixer la seua experiència a través dels seus pilots en Salut que compten amb un 70% de participants dones.

El centre d’innovació de l’Ajuntament de València, Las Naves, participa durant tot el dia de hui en la primera Jornada de Salut de la Dona organitzada per la Societat Valenciana de Medicina Familiar i Comunitària (SoVaMFiC).

Aquest esdeveniment innovador aborda temes crucials relacionats amb la salut femenina mostrant-se com un fòrum de reflexió sobre les inequitats de gènere en aquest àmbit. En concret, s’exploraran les formes en què la ciència pot identificar aquestes inequitats, promovent així una pràctica mèdica més justa i equitativa.

Entre altres temes, s’abordarà el risc cardiovascular en dones, síndrome d’ovaris poliquistics, les malaties de transmissió sexual en lesbianes, les creences i estereotips en l’atenció primària, així com es debatrà sobre casos clínics sobre agressions sexuals i violència de gènere.

A través d’aquestes xarrades es busca subratllar la necessitat d’abordar els biaixos de gènere en el camp mèdic, reconeixent les diferències entre homes i dones en la manifestació de malalties per a millorar el diagnòstic i tractament.

En eixe sentit, destaca especialment una “norma implícita de salut masculina” en la qual s’assenyala que les experiències de salut masculines sovint es consideren la norma per a definir i mesurar els problemes de salut femenins, perpetuant l’exclusió d’altres perspectives.

La tècnica responsable de l’àrea de Salut de Las Naves, Elena Rocher, subratlla com a través dels projectes que estan desenvolupant a València, en els quals al voltant del 70% de participants són dones majors, poden afirmar que “les desigualtats de gènere que viuen les dones de manera transversal en diferents àrees de la seua vida sí que afecten la seua salut”.

En concret, Rocher ha posat d’exemple el projecte europeu WellBased per a explicar com les dones són especialment vulnerables a la pobresa energètica el que repercuteix directament en el detriment de la seua salut.

COMPARTEIX:
TW - FB