Las Naves passa de gestionar només 3 projectes europeus en 2015 a 13 en 2016

11 de abril de 2017
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB

Els comptes anuals de 2016 de la fundació pertanyent a l’Ajuntament de València, la qual gestiona polítiques d’innovació del consistori, han estat hui presentats al patronat de l’entitat, i d’ells es desprén que la fundació ha passat de 3 projectes europeus concedits en 2015 als 13 que s’han atorgat en 2016 i que compten amb un pressupost global de 2,1 milions d’euros.

Las Naves, a més, ha presentat un total de 35 sol·licituds de projectes en 2016, front a les 7 que es presentà l’any anterior. Tant aquestes sol·licituds com els projectes ja concedits i que estan en marxa, giren en torn temàtiques diverses com són la mobilitat, la sostenibilitat, la salut o l’energia. Las Naves també ha estat responsable del treball en el programa Va Cabanyal -que suposarà l’arribada al barri de 15 milions d’euros de fons europeus- i del projecte de smart city Impulso VLC i que comptarà amb 6 milions d’euros procedents del Ministeri d’Indústria.

La nova etapa oberta a Las Naves Centre d’Innovació Urbana de València ha comportat un augment espectacular en els projectes europeus concedits a la nostra ciutat. Durant 2016 s’aprovaren un total de 13 iniciatives, front a les 3 atorgades en 2015, fet que suposa un increment del 333%.

D’esta tretzena de projectes, que compten amb un pressupost global de 2,1 milions d’euros, 4 pertanyen al programa europeu H2020, 6 a Climate KIC, 2 a INTERREG i 1 a CEF Telecom. En concret, són projectes que versen sobre diverses temàtiques: energia, canvi climàtic, estalvi d’aigua, salut, mobilitat, residus, i compra pública innovadora i/o verda. Els 13 projectes són: Transition Cities, Accelerator, Accent, Cosuds, Su.MO, Smart Mobile Energy, Suits, Activage, Plastic Circle, Castwater, Grow Green, Sumport i Eidas.

9 d’estos 13 projectes s’han iniciat durant el 2016 i 4 -Grow Green, Plastic Circle, Sumport i Eidas- tenen prevista la seua execució en 2017. Las Naves, a més, durant 2016 presentà 35 sol·licituds més, front a les 7 presentades en 2015, xifra que suposa un augment també del 400%.

Cabanyal i Red.es

Las Naves també ha estat immersa en la elaboració d’altres iniciatives que han obtingut llum verda i que suposen l’arribada a València de quantiosos fons europeus. És el cas de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI) del Cabanyal, que proporcionarà al barri una injecció econòmica per part d’Europa de 15 milions d’euros, els quals se sumaran a 15 milions més que eixiran de l’ajuntament.

D’altra banda, Las Naves també ha participat en el projecte Impulso VLC i, centrat en el desenvolupament de València com una ciutat intel·ligent (smart city), que posarà en marxa actuacions en mobilitat, enllumenat o gestió de residus, i que rebrà a través de Red.es – Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme- quasi 6 milions d’euros, dels quals l’ajuntament assumirà una quantia de 1,8 milions.

COMPARTEIX:
TW - FB