Las Naves organiza la I Trobada per la Responsabilitat en Salut para hacer de València una ciudad #Responsaludable

11 de abril de 2018
CATEGORIA:
Salut
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Què és ser #Responsaludable? És València #Responsaludable? Ho som els valencians i valencianes? Eixes són tres de les moltes preguntes sobre les què durant quasi quatre mesos un grup heterogeni de representants de la nostra ciutat procedents de l’administració pública, la societat civil, el món acadèmic i el sector privat, ha reflexionat i debatut, amb l’impuls de Las Naves.
  • El projecte «#Responsaludable. València per la Responsabilitat en Salut» nasqué el novembre de l’any passat en el Centre d’Innovació Urbana de València amb la intenció de posar en marxa un procés de treball cocreatiu centrat en la responsabilitat i el compromís amb la salut en la nostra ciutat. El pròxim divendres 13 d’abril se celebrarà una jornada durant tot el dia, en la que es presentarà oficialment aquest fòrum en l’espai escènic La Mutant, ubicat a Las Naves.

Aquesta iniciativa transversal pretén crear un espai de comunicació en la cultura de la salut des de 4 eixos + 1: el territori, l’alimentació, el medi ambient, l’entorn laboral, i el +1 la pròpia persona, com a individu i com a part de l’acció col·lectiva. «L’objectiu és conscienciar de la importància de ser #Responsaludable i de que la nostra ciutat també ho siga. Volem sumar experiències que ja es realitzen a València, pensar-ne noves, que siga un procés col·lectiu de treball, i que aquest procés toque tots els àmbits que afecten a la nostra salut», avança el regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, Berto Jaramillo, qui serà l’encarregat d’inaugurar la trobada del pròxim divendres 13 d’abril, quan es presentarà el projecte públicament.

Professionals sanitaris, experts en salut i sanitat de l’administració pública i del sector privat, de la universitat i la investigació, membres d’associacions vinculades a la salut, iniciatives ciutadanes per la salut, etc… s’han donat cita en els últims mesos en Las Naves per definir i fer créixer aquest projecte. El pròxim divendres serà La Mutant, l’espai escènic de Las Naves, l’escenari d’aquest fòrum, on a més dels membres que han participat en els últims mesos, s’obrirà al públic la jornada en la què, d’una banda es donarà a conèixer les idees i iniciatives que ja s’han treballat, i d’altra es donarà veu a les persones assistents per sumar més experiències, projectes i coneixements en salut.

L’esdeveniment, en el què intervindran facultatius d’hospitals com La Fe o la Fundación Jiménez Díaz, professionals de FISABIO, CEACV, l’Institut de Salut Global de Barcelona o ECODES, permetrà debatre, entre d’altres qüestions, sobre l’esperança de vida i si viure més anys és viure millor, s’abordaran malalties com el càncer o la diabetis, es parlarà de la desigualtat social i econòmica com a determinant de la salut de les persones, com poden afectar les noves tecnologies del futur o l’impacte del medi ambient en la nostra salut. En aquesta última xerrada participarà també el regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi.

A més, a la jornada també es presentaran projectes innovadors al voltant del concepte #Responsaludable, perquè l’objectiu final d’aquest procés és que cada vegada s’integren més veus en aquest procés de cocreació que busca fer de València una ciutat #Responsaludable.

Per poder assistir, has d’inscriure’t accedint a aquest enllaç.

COMPARTEIX:
TW - FB