Las Naves organitza una jornada per a posar en comú els reptes d’innovació urbana a València per al programa Horitzó Europa 2023-2024

17 de juny de 2022
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Las Naves reuneix el pròxim 21 de juny a entitats de prestigi en projectes d’I+D+i europeus per a cocrear oportunitats de col·laboració
  • La iniciativa pretendre ser un fòrum obert de discussió dels principals reptes en innovació relacionats amb Horitzó Europa i Missions València 2030

El Centre d’Innovació de l’Ajuntament de València organitza dimarts que ve 21 de juny, un esdeveniment en el qual es presentaran les principals línies d’actuació del projecte de València per a formar part de les ciutats europees climàticament neutres en 2030. Sobre eixes línies de treball, s’exposaran les experiències prèvies en projectes d’innovació de l’ecosistema de la ciutat per a oferir així noves oportunitats de col·laboració públic-privada en l’àmbit de projectes europeus.

La jornada, que compta amb el suport de Zabala Innovation, es dividirà en tres sessions de treball emmarcades en tres blocs temàtics: “Resiliència climàtica i Transició Energètica”, “Alimentació saludable i sostenible” i “Millora del benestar, governança, indústria creativa i educació”.

Experts i expertes d’entitats de prestigi com ETRA I+D, Iberdrola, EURECAT, Universitat Politècnica de València, Universitat de Navarra, Universitat de Deusto, Universitat Jaume I, Unió de Llauradors i Ramaders, Tecnalia o Las Naves, entre altres, compartiran coneixement i experiències en I+D+i de projectes europeus per a donar resposta als principals reptes de la ciutat.

Per part de Las Naves, es presentarà la Missió Climàtica València 2030 i els interessos de la ciutat en relació amb la transició energètica, les solucions basades en la naturalesa o la millora de la resiliència del patrimoni cultural i natural davant l’emergència climàtica, treballats en projectes com MAtchUP, GrowGreen o Arch. També els reptes que tenen a veure amb la salut i el benestar de les persones, que es venen abordant en Wellbased, ValueCare o Healthy Loneliness.

Carlos Galiana, regidor d’Innovació i Gestió del Coneixement, obrirà la jornada a qui li seguirà María Luisa Revilla i Lydia González, punts nacionals de contacte a Espanya per a Horitzó Europa del CDTI, els qui presentaran els programes de treball de les missions de ciutats i d’adaptació al canvi climàtic. “Des de l’Ajuntament de València vam presentar el mes de maig passat el Catàleg de la Missió Climàtica València 2030 on es recollien els reptes de ciutat per a una dècada. Aquestes sessions de treball serviran per a posar de manifest tots els reptes que té la nostra ciutat per a aconseguir ser una ciutat climàticament neutra i establir nexes de col·laboració entre entitats i professionals, perquè tenim molt clar que les missions són un camí compartit. En el marc de la missió, l’Ajuntament ofereix a les entitats valencianes la possibilitat de col·laborar en convocatòries d’innovació, l’opció de participar en les consultes preliminars al mercat per a la Compra Pública d’Innovació, així com l’Acceleradora Pública Local”, destaca Galiana.

Missions València 2030

El centre d’innovació Las Naves i la Delegació d’Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l’ecosistema d’innovació sense excloure a ningú, perquè les missions d’una ciutat, d’un país o de tota Europa s’aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.

Actualment València està treballant en la Missió Climàtica València 2030, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra. A més, la ciutat ja forma part de les 100 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».

COMPARTEIX:
TW - FB