Las Naves organitza una jornada i taller sobre SEO sostenible i perspectiva de gènere 

23 de novembre de 2021
CATEGORIA:
Intel·ligència Artificial
COMPARTEIX:
TW - FB
  • La jornada ‘Posicionament SEO sostenible i amb perspectiva de gèneres’emmarca dins de “IANética: ètica per al bon ús de la intel·ligència artificial i la Internet del Tot”.
  • Al llarg de la jornada s’intentarà donar resposta a dues preguntes: Per que Internet no és sostenible ambientalment? I per què Internet no és inclusiva i per què continuen existint biaixos de gènere?
  • La jornada matinal es podrà seguir en streaming o presencial i el taller vespertí únicament de manera presencial. Tot sota inscripció en la web de lasnaves.com.

El centre d’innovació Las Naves organitzarà dijous que ve 25 de novembre una jornada sobre SEO sostenible i perspectiva de gènere dins de les activitats del SEO projecte tecnohumanista IANética, l’objectiu del qual és contribuir al desenvolupament d’una ètica en l’era de la Intel·ligència Artificial i la Internet del Tot, on la tecnologia estiga al servei de les persones. La jornada ‘Posicionament SEO sostenible i amb perspectiva de gènerevol plantejar dos desafiaments que vénen daus de l’ús massiu d’Internet, els seus algorismes i el tractament de dades: aconseguir un ús d’Internet sostenible i inclusiva.

Per a això es basarà en els desafiaments socials que indica la “Estratègia Nacional d’Intel·ligència Artificial d’Espanya”: reduir la bretxa de gènere de l’àmbit de la Intel·ligència en ocupació i lideratge, i afavorir la transició ecològica i la reducció de la petjada de carboni.

Al llarg de la jornada s’intentarà donar resposta a dues preguntes: Per q Internet no és sostenible ambientalment? I per q Internet no és inclusiva i per què continuen existint biaixos de gèneres? Carlos Galiana, regidor d’Innovació i Gestió del Coneixement de l’Ajuntament de València, ha comentat que “tenim en compte la despesa energètica que suposa l’intercanvi de dades, o el manteniment dels servidors? I les conseqüències que té per a l’ambient? I com evitar els biaixos de gènere en Internet? Són coses que ens afecten diàriament i per això hem cregut convenient aprofundir en aquest tema des de Las Naves. Només quan això succeïsca podrem tindre una societat i una ciutat més sostenible i compartida”. En les taules redones de la jornada, moderada pel consultor SEO Eugeni R. García Orts, participaran Sara Atienza, directora de màrqueting de Fran Silvestre Arquitectos; l’ambientòleg Jaume Fons; el CEO dICRONO Gustavo Santana; la professora de màrqueting digital en ESAT Amalia Miralles; la psicòloga i coach des de la perspectiva de gènere Zoubeida Foughali; Miguel Castro, director Global d’Aliances en Diversitat i Inclusió en SAP; i Lucía Ortiz de Zárate Alcarazo i Ariana Guevara, investigadores i autores de l’informeIntel·ligència artificial i igualtat de gènere. Una anàlisi comparada entre la UE, Suècia i Espanya” (Fundació Alternatives). Durant la vesprada tindrà lloc el taller presencial “Com aconseguir un SEO sostenible i inclusiu”, impartit per Eugeni R. García Orts.

Missions València 2030 El centre d’innovació Las Naves i la Delegació d’Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l’ecosistema d’innovació sense excloure a ningú, perquè les missions d’una ciutat, d’un país o de tota Europa s’aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement. Actualment s’acaba de llançar la primera missió, València Ciutat Neutra, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra i formar part de les 100 ciutats que la Comissió Europea seleccionarà dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».

COMPARTEIX:
TW - FB