Las Naves organitza una Jornada de Compra Pública Innovadora Responsable i Consum Responsable

12 de juny de 2018
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Ribó ha subratllat la importància «de l’aplicació de criteris mediambientals, ètics i sostenibles en les contractacions públiques». Las Naves acull aquest encontre hui -de 9’30 a 17’30h- de persones expertes en Compra Pública Innovadora i Responsable, dirigit a empreses i administracions públiques
  • Per la vesprada, a partir de les 18h, s’obri una segona jornada de Consum Responsable, adreçat ja al públic en general.

Què és la Compra Pública Responsable? Què és la Compra Pública Innovadora? Per què és necessària per a fomentar la transparència i la sostenibilitat en la gestió pública? Quines són les conseqüències valuoses i positives de practicar un Consum Responsable? Aquestes qüestions, i moltes altres, troben resposta hui en les ponències que tindran lloc durant tot el dia a Las Naves.

L’alcalde de l’Ajuntament de València Joan Ribó ha inaugurat aquest matí la jornada, en la què ha destacat que la Compra Pública Innovadora i Responsable és una mostra més de l’aposta per les polítiques transversals, «és una via que aporta eficàcia i eficiència. Ens permet l’aplicació de criteris mediambientals, ètics i socials en les contractacions públiques».

En aquest sentit, Ribó ha destacat la posada en marxa d’eines innovadores que segueixen eixa línia de treball com són la cartera baremada de proveïdors, «dissenyada per Las Naves i que aplica aquestos criteris mediambientals i socials, o altres com la introducció de la Banca Ètica, o la necessitat de fomentar el Consum Responsable, importantíssim per al desenvolupament del territori».

Experiències de Compra Pública Innovadora com les dels ajuntaments de Saragossa i Gijón, o d’entitats com l’Agència de l’Energia del Consorci de la Ribera o la pròpia Las Naves, qui també desenvolupa el projecte europeu CEPPI de Compra Pública Innovadora, ocupen el programa de la jornada que es completa amb altres conferències com la del disseny estratègic per a dur a terme polítiques sobre compra pública.

Jornada de Consum Responsable

A partir de les 18h s’obri una segona trobada, a la Biblioteca de Las Naves, en la què es reflexiona sobre el paper actiu de la ciutadania respecte al Consum Responsable, i com aquest ens condueix cap a una societat més justa i sostenible. El públic assistent podrà escoltar experiències, consells, idees i recomanacions pràctiques, així com podrà visitar una sèrie d’estands d’entitats que promouen el Consum Responsable.

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme] under grant agreement No 649720.

COMPARTEIX:
TW - FB