Las Naves organitza trobades creatives entre persones majors del Cabanyal per a teixir memòries i crear vincles saludables

5 de novembre de 2021
CATEGORIA:
Salut
COMPARTEIX:
TW - FB

 

 

  • Sessions de co-disseny a manera de trobades entre persones majors per a plasmar els seus vincles i vivències en el Cabanyal amb una expressió artística a manera de mural pròxim a la zona de Santiago.
  • L’objectiu de ValueCare és fomentar l’envelliment saludable i lluitar contra la soledat no desitjada en persones majors de 65 anys amb un estat de salut fràgil.
  • Totes les persones interessades a participar en aquest procés creatiu poden informar-se trucant al telèfon 96 391 04 77 o escrivint un correu electrònic a valuecare@lasnaves.com

 

Aquest matí ha arrancat la primera sessió de co-dissenye “Memòries Cabanyal i Murals” en el centre de Salut Serreria I i en la qual han participat al voltant de 20 persones majors.

Aquesta trobada, que s’emmarca en el projecte europeu ValueCare compta amb la col·laboració de la iniciativa “Del Pati Al Barri”. Gràcies a aquesta unió, es pretén involucrar a les persones majors en activitats comunitàries creatives i saludables en el seu propi barri.

Tal com ha comentat el regidor d’innovació de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, “amb aquesta activitat es vol ajudar a les persones majors ja que són un col·lectiu especialment vulnerable a l’hora de patir la temuda soledat no desitjada”.

Les persones participants podran compartir les experiències que han viscut en el barri del Cabanyal durant dues sessions de co-disseny. En una tercera trobada tindran l’oportunitat de poder plasmar el més significatiu amb una expressió d’art urbà.

Les pròpies persones majors seran les protagonistes d’aquesta activitat artística que es materialitzarà a manera d’un mural en la zona de Santiago (Arquebisbe Company 49) situat en el Cabanyal.

En aquesta línia, l’edil ha ressaltat el valor de les sinergies entre ValueCare i “Del Pati Al Barri”, “que aconsegueixen involucrar a les persones majors amb associacions diverses en processos comunitaris, donant-los l’oportunitat de participar en trobades i compartir els seus records i propostes amb diferents persones i agents del barri”.

Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració de l’associació “Fractals Educació Artística” i amb el suport del Centre de Salut de Serreria I.

 

Missions València 2030

 

El centre d’innovació Las Naves i la Delegació d’Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones.

Aquest model de governança conjumina a tot l’ecosistema d’innovació sense excloure a ningú, perquè les missions d’una ciutat, d’un país o de tota Europa s’aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.

Gràcies a Missions València 2030 València s’ha situat a l’avantguarda europea de la innovació orientada a missions, havent sigut reconeguda per la Comissió Europea com una de les sis ciutats europees més innovadores en 2020 i aspirant a Capital Europea de la Innovació.

This project (ProjectValueCare) has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 875215.

COMPARTEIX:
TW - FB