Las Naves organitza la primera edició de la “Fira de la Gent Gran” 

27 de setembre de 2021
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB

El Dia Internacional de les Persones d’Edat es commemora l’1 d’octubre

 

  • El centre d’innovació de l’Ajuntament de València, Las Naves, ha organitzat una jornada festiva per a donar a conéixer totes les iniciatives posades en marxa per a fomentar la qualitat de vida de les persones majors.
  • El programa consisteix en activitats adaptades de música, esport, alimentació, mobilitat, tecnologia, salut i cosmètica.
  • L’esdeveniment se celebra dimecres que ve 29 de setembre de 10h. a 12h. al pati 2 de Las Naves. Entrada gratuïta fins a completar aforament permés per les recomanacions sanitàries vigents.

 

Totes les persones que assistisquen a la “Fira de la Gent Gran” podran gaudir d’una sèrie d’activitats, demostracions i xarrades organitzades per a festejar el Dia Internacional de les Persones d’Edat.

El regidor d’innovació de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha destacat les nombroses accions que es duen a terme en Las Naves per a millorar la qualitat de vida de les persones majors “Amb aquest dia especial volem mostrar de manera lúdica i pròxima alguns exemples de tot el que fem per a fomentar l’envelliment saludable i disminuir la soledat no desitjada a través de projectes europeus i iniciatives pròpies”.

La jornada començarà amb exercici a l’aire lliure mitjançant exhibicions de gimnàstica i tai-chi totes dues impartides per “Pacients Expertes” del Programa ACTIVA del Centre de Salut San Isidro. L’exercici continuarà amb un taller de marxa nòrdica, impartit per Rosa Martínez, membre del Consell de Salut RASPX (república argentina-salvador pau-chile).

Per a fomentar bons hàbits alimentaris, està prevista la xarrada “Coneix el plat Harvard” impartida per Rosa González, metgessa de família del centre de salut Salvador Pau i presidenta d’aquest Consell de Salut.

De manera paral·lela a aquestes activitats, les persones majors podran acostar-se als diferents expositors que estaran distribuïts pel pati, com el taulell de l’Oficina de l’Energia de València Clima i Energia i informar-se sobre factures, energies renovables o el bo social, entre altres temes.

Així mateix, aquelles persones que vulguen cuidar la seua pell, podran conéixer els productes naturals i ecològics de l’empresa MAMINAT, iniciativa impulsada per l’acceleradora pública de projectes d’innovació social de Las Naves, Col·lab.

Els amants de la música i les noves tecnologies tindran el seu espai gràcies al projecte Sonol·lab, el primer laboratori sonor experimental de la ciutat per a fomentar la innovació social i democratitzar el coneixement de les noves tendències de creació i producció musical.

Les persones amb inquietud per la mobilitat sostenible podran conéixer algunes de les iniciatives que el projecte europeu MAtchUP, sota la marca local “El Marítim Innova” estan implementant en Poblats Marítims.

La innovació aplicada a l’assistència de les persones majors serà tangible gràcies a una demostració d’un assistent de veu , de mans d’Iniciativa Social Integral Per al Benestar SLU

Suports per a la Primera “Fira de la Gent Gran”

La primera edició de la “Fira de la Gent Gran” està organitzada pel centre d’innovació de l’Ajuntament de València, Las Naves i compta amb la participació del Centre de Salut San Isidro, el Consell de Salut de República Argentina-Salvador Pau-Xile, el Centre de Salut Serreria I, el projecte europeu ValueCare, el projecte europeu MAtchUP, el projecte DIAL i el projecte Sonol·lab.

Així mateix, la jornada compta amb el suport de l’Associació de Veïns de l’Illa i de l’Associació de Veïns de Cabanyal-Canyamelar.

 

COMPARTEIX:
TW - FB