Las Naves obté el segell de registre de la seua petjada de carboni  

4 de març de 2024
CATEGORIA:
Capital Verde Europea 2024
Energia
Sostenibilitat
COMPARTEIX:
TW - FB

Esta certificació és atorgada per l’Oficina Espanyola de Canvi Climàtic del Ministeri de Transició Ecològica.

Las Naves va calcular la seua petjada de carboni en 2022 i ara després de la instal·lació de la planta fotovoltaica en la seua teulada, analitzarà les dades de 2023 a fi d’aconseguir la certificació per reducció de CO.

Las Naves ha obtingut el segell de registre de la petjada de carboni que atorga el Ministeri de Transició Ecològica. Esta certificació permet, en tres etapes, calcular les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle en una primera fase, valorar si es realitzen els compromisos de reducció de CO en una segona, i finalment entrar en l’apartat de compensació de les emissions. El centre d’innovació inicia ara la primera fase, registrant-se en el procés.

La planta fotovoltaica de Las Naves, instal·lada l’any passat en la teulada del centre, serà la font principal que permeta la reducció d’emissions. El centre d’innovació ha calculat la seua petjada de carboni en 2022 i ara s’analitzaran els consums energètics de l’edifici durant 2023, els quals es compararan amb els obtinguts l’any anterior. 

Esta planta, emmarcada en el projecte Las Naves Brillen, és una iniciativa en la qual han participat desenes de veïns i veïnes a través d’inversions col·lectives.

La regidora d’Innovació de l’Ajuntament de València, Paula Llobet, ha subratllat que l’obertura d’este procés i el registre per al càlcul de la petjada de carboni de Las Naves, “és una mostra més del nostre compromís per obtindre una ciutat climàticament neutra. Per això, els edificis municipals, han de servir d’exemple. El camí és el de transició energètica cap a models d’energia renovables, nets i que ens permeten majors graus d’eficiència energètica”, explica Llobet.

Una vegada transcorregudes les tres etapes: registre, càlcul i compensació, el segell de certificació de la petjada de carboni serà notificat a través de l’Oficina Espanyola de Canvi Climàtic.

COMPARTEIX:
TW - FB