Las Naves obri l’exposició “Renaturalitzar la ciutat. Benicalap, laboratori urbà de solucions basades en la naturalesa”

30 de novembre de 2022
CATEGORIA:
Missions València 2030
Sostenibilitat
COMPARTEIX:
TW - FB

La mostra és un recorregut per les accions pilot d’adaptació al canvi climàtic, impulsades pel projecte GrowGreen i desenvolupades a Ciutat Fallera durant els últims cinc anys

En els pròxims dos mesos el visitant podrà conèixer de prop el procés de treball i de participació ciutadana d’aquesta iniciativa europea que promou solucions basades en la naturalesa en la línia dels objectius marcats per la Missió Climàtica València 2030

El Centre d’Innovació Las Naves ha inaugurat una exposició amb motiu de la finalització del projecte europeu GrowGreen, el qual, després de cinc anys, culmina el seu treball en el barri de Benicalap, on ha implantat un laboratori urbà de solucions basades en la naturalesa.

Sota el títol “Renaturalitzar la ciutat. Benicalap, laboratori urbà de solucions basades en la naturalesa”, la mostra recorre les 11 accions pilot que s’han executat, totes elles alineades amb la Missió Climàtica València 2030. Aquestes iniciatives han estat encaminades a un objectiu comú: millorar la capacitatd’adaptació de la ciutatdavant les ja més que evidentsconseqüències del canviclimàtic. Han anat adreçades a combatreelsefectes de les altes temperatures, aprofitarl’aigua, reduirl’estrèstèrmic, disminuir l’emissió de gasos, aconseguirmajorsnivellsd’eficiènciaenergètica, etc.

Durant el recorregut expositiu el visitant podrà observar amb detall el procés de participació ciutadana del projecte, l’execució del bosquet sostenible, de l’Espai Verd Benicalap, del corredor verd blau, etc.; així com podrà veure, entre d’altres objectes, una maqueta del funcionament de la vegetació i el reg del sostre verd -ubicat en el centre de persones majors de Benicalap-, sensors que mesuren paràmetres mediambientals, capses niu per a rates penades i un hotel d’insectes i un jardí vertical ubicats en el propi pati de Las Naves.

Projecte GrowGreen

El projecteGrowGreen a València l’handesenvolupat Las Naves, l’Ajuntament de València, la UniversitatPolitècnica de València, Paisaje Transversal, Leitat, Tecnalia i Bipolaire. Junt a València, en GrowGreen han participatduesciutats: Manchester (RegneUnit) i Breslàvia (Polònia), aixícomaltres 4 que també han treballat en pilots en el marc del projecte: Zadar (Croàcia), Brest (França), Mòdena (Itàlia) i Wuhan (Xina).

Scheduled Missions València 2030 Sostenibilitat
COMPARTEIX:
TW - FB