Cartell del documental 2040, al que apareix un pare i la seua filla plantant un àrbre en una ciutat del futur

Las Naves mostrarà com serà el 2040 si adoptem les solucions que tenim hui dia

10 de novembre de 2022
CATEGORIA:
Noticias
COMPARTEIX:
TW - FB

Las Naves projecta el documental “2040”

  • Las Naves projecta el pròxim 17 de novembre el documental “2040”, que mostra com podria ser el futur si adoptàrem les millors solucions que ja estan disponibles.
  • La jornada està organitzada per Futur·lab, el laboratori de Las Naves que té com a objectiu donar a conéixer accions i iniciatives que inspiren la construcció d’un futur millor.
  • Aquesta activitat segueix la línia fonamental de la Missió Climàtica València 2030, dins de l’estratègia Missions València.

Dins del laboratori per a un futur millor de Las Naves, Futur·lab, es projectarà dijous que ve 17 de novembre a les 17 hores, en el centre d’innovació de l’Ajuntament de València, el documental “2040”, del guardonat director Damon Gameau (“That Sugar Film”). Un viatge d’aspiracions per a descobrir com podria ser el futur si adoptàrem les millors solucions que ja tenim disponibles per a millorar el nostre planeta.

En paraules del director: “Tot el que necessitem per a un món sostenible el tenim ja”, “la determinació i la passió és la més important font d’energia renovable que tenim”. Aquesta és la narrativa que la pròxima generació necessita veure, a la qual aspirar i creure que és possible.

“2040” és un documental híbrid que mira cap al futur en el qual Damon Gameau s’embarca en un viatge estructurat com una carta visual a la seua filla de 4 anys. Damon combina el documental tradicional amb seqüències dramatitzades i efectes visuals per a crear un tauler de visió de com aquestes solucions podrien regenerar el món per a les generacions futures.

Després de la projecció, hi haurà un col·loqui sobre els temes que es tracten en el documental amb experts moderat per Ángel Cano, expert en innovació i sostenibilitat, impulsor també The Climate Reality Project, l’organització d’Al Gore a Espanya.

Comptarem, a més, amb Juan Bordera, guionista, periodista i activista, que ha escrit cròniques i articles en molts dels millors mitjans nacionals com CTXT, Público, Eldiario.es, El Salt, Diagonal o Huffington Post, i també en alguns de repercussió internacional com les prestigioses Monthly Review o Resilience; Azahara Palomeque, escriptora, poeta, periodista, doctora per Princeton i autora del llibre «Any 9. Cròniques catastròfiques l’era Trump»; i Sara Acosta, periodista, traductora i una de les creadores i editores de «Ballena Blanca». Ha sigut corresponsal a París i Brussel·les per a diversos mitjans. Coordinava el suplement ambiental de Cinco Días.

Missions València 2030

Aquesta activitat té l’objectiu de sensibilitzar en maneres de vida més sostenibles i respectuosos amb el medi ambient, fonamental en el desenvolupament de la Missió Climàtica València 2030 dins de l’estratègia Missions València.

El centre d’innovació Las Naves i la Delegació d’Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l’ecosistema d’innovació, sense excloure a ningú, perquè les missions d’una ciutat, un país o tota Europa s’aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.
Actualment, València està treballant en la Missió Climàtica València 2030, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra. A més, ja forma part de les 100 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat en la missió “ciutats intel·ligents i climàticament neutres”.

COMPARTEIX:
TW - FB