Las Naves mostra la mirada crítica de joves sobre gènere i medi ambient a través de la imatge

10 de març de 2020
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Els vídeos i fotografies exposats es constitueixen en eines de comunicació enfront de la paraula escrita.
  • Les 19 creadores i creadors que participen a “Pensar la mirada” pertanyen a l’EASD-València.

“Pensar la mirada” és una exposició organitzada des de Las Naves en col·laboració amb EASD-València, l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València. S’inaugura aquest divendres 12 de març, a les 19:30 hores, al centre d’innovació per a mostrar la perspectiva de joves que han crescut en entorns digitals sobre determinades qüestions socioculturals.

“Aquesta proposta està vinculada a l’objectiu de Las Naves de visibilitzar el treball de grups creatius alternatius, així com propiciar els diàlegs intergeneracionals i culturals” ha assenyalat Carlos Galiana, regidor d’Innovació. L’exposició estarà oberta fins al 17 d’abril.

A través de la fotografia i el vídeo s’exposen obres de dènou joves que estudien en l’EASD-València i l’edat de la qual, entre 20 i 25 anys, fa que la seua principal eina de contacte siguen les xarxes socials. Nascuts en l’era d’internet, utilitzen la imatge i no la paraula escrita com a principal mitjà de comunicació.

Les obres que s’exposen a “Pensar la mirada” pretenen fomentar la reflexió des de creacions visuals al voltant de qüestions socioculturals sobre els gèneres, els patrons socioeconòmics o la qüestió mediambiental. Algunes d’elles expressen la dificultat de les dones per a eixir soles de nit sense sentir por; la normalització del borrissol en les dones com a element que ajudaria a la igualtat; els prejudicis racials i la visió pornogràfica en el paisatge per a incitar un sentit poc ortodox de la naturalesa.

L’exposició està comissariada per Tana Capó, professora del departament de Fotografia de l’EASD-València, i en ella participen Alba Sahuquillo, Alejandro Guzmán, Ana Conejero, Ana Ferrándiz, Ana Ferrer, Andrés Blat, Anna Peixet, Azucena Calero, Carlota Argilés, Celia Cardona, Idoia Salaberria, Lluna Gago, Marta Gago, Marta González, Miguel García-Villanova, Omar Bessakra, Paula Mateu, Santiago Gómez i Vicente Gallego.

COMPARTEIX:
TW - FB