Las Naves lluita contra el desaprofitament alimentari amb una Disco Sopa

14 de octubre de 2020
CATEGORIA:
Agroalimentació
ICC
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Amb l’organització d’una Disc Sopa el centre d’innovació Las Naves vol inspirar a les i els ciutadans a pensar d’on vénen els aliments, per a conscienciar-nos de la magnitud i l’impacte del desaprofitament.
  • La Disc Sopa començarà a les 11.00 i tindrà entrades limitades fins a completar l’aforament.

El centre d’innovació Las Naves organitzarà dissabte que ve 17 d’octubre una Disco Sopa, patrocinada per Mercavalència, per a conscienciar sobre el desaprofitament alimentari. Durant el matí hi haurà una xarrada amb diferents experts en agroalimentació que donarà pas a un xou musical i un concert, i culminarà amb la degustació dels plats que el xef Miguel Gómez haurà cuinat amb aliments que normalment solen malgastar-se: verdures descartades per ser lletges o no entrar dins dels cànons dels supermercats són perfectament aptes per a l’ús i el consum.

D’acord amb un estudi realitzat per l’Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació (FAO), un terç de tots els aliments produïts per al consum humà en el món es perd o es malgasta. Cada any, 1,3 milions de tones d’aliments perfectament comestibles no es mengen. Una part important d’ells és simplement rebutjada per xicotetes irregularitats estètiques, colps o taques, ja que no compleix amb la forma, grandària i color de les normes que les grans cadenes de supermercats imposen i a les quals han acostumat als consumidors.

Segons el regidor d’Innovació, Gestió del Coneixement i Comerç, Carlos Galiana, “si els països que malgasten més aliments deixaren de fer-ho, es podria alimentar a persones en altres països que no tenen suficients mitjans. A més aquesta situació impacta també directament en la sostenibilitat dels sistemes alimentaris, reduint la disponibilitat local de menjar i genera pèrdues d’ingressos per a productors i augmenten els preus per als consumidors. Sense oblidar com afecten el medi ambient degut a la utilització no sostenible dels recursos naturals”.

L’objectiu de la Disco Sopa és demostrar que eixes verdures tortes, colpejades o tacades són aliments valuosos i tan nutritives com el producte perfecte disponible a les botigues. Aquest moviment té la intenció d’inspirar a tots els ciutadans i ciutadanes a pensar d’on vénen els seus aliments, per a conscienciar-nos de la magnitud i l’impacte del desaprofitament de menjar.

La programació: xarrades, música i gastronomia
A les 11.00 començarà una taula redona en la qual participaran: Marta Quintana, del projecte Un terio del huerto; Issa Badji, africultor que cultiva sobretot productes de fulla verda i la marca de la qual és “hortalizas el negro”; i Lidia Garcia, tècnica en agroalimentació del centre d’innovació Las Naves.

Durant l’esdeveniment gaudirem del xou de Miguelitos en el seu format Dj, seguit del concert de Col·lectiu da Silva.Col·lectiu da Silva són, sens dubte, un dels nous noms per a 2020. El seu primer àlbum es diu “Vacances” i ha sigut produït per Banin Frare dels Planetes. Un disc que conté 10 cançons coloristes amb un so postyeyé, que es mouen entre els espectres de l’el-fi, el dolç vesprejar del pop i el umbrío so de la psicodelia.

I finalment es procedirà a una degustació d’uns plats elaborats per Miguel Gómez. El xef dissenyarà i cuinarà una recepta, que podrà ser degustada per les persones que assistisquen, amb productes portats per agricultors que no seran “perfectes” i ens explicaran la diferència entre l’estètica i la qualitat.
Sostenibilitat fins i tot en el cartell.

El cartell de Disc Sopa és obra de Pablus i ha sigut dissenyat per a imprimir-se en risografia, una tècnica de serigrafia digital alineada amb la filosofia de l’activitat. D’una banda, el respecte pel medi ambient en la composició de les tintes, amb base de soja, que no contenen dissolvents. D’altra banda, l’acabat singular gràcies al seu sistema d’impressió en el qual és freqüent que es produïsquen uns certs ‘desperfectes’ que aporten valor a cada còpia, ja que totes elles són diferents entre si malgrat provindre d’un mateix projecte.

COMPARTEIX:
TW - FB